Székely Árpád: Erdélyi-Alpok 3.

Prezentare, Întâlnire

Data și ora:
Gazdă:

Strada Berăriei, nr. 2, Sibiu, Romania

Despre

Könyvbemutató és vetítéssel egybekötött előadás

Szeretettel várunk minden természetjárót és a honismeret iránt érdeklődőt Székely Árpád: Erdélyi-Alpok 3. (Dél-erdélyi épített örökség) című újabb kötetének bemutatójára, melyre 2019. június 11-én, kedden kerül sor Nagyszebenben, 19 órai kezdettel a Sörház utcai HÍD – Magyar Házban.
Az Erdélyi-Alpokat ismertető sorozat újabb, harmadik kötete a dél-erdélyi területek épített örökségét öleli fel: a részletes, képes összefoglalás 131 településre és helyszínre terjed ki az egykori Hunyad és Fehér vármegyében, továbbá Fogaras- és Királyföldön. A román kori, gótikus és reneszánsz templomok, várak és kastélyok uralják a kötetet, a bemutatás gyakran összehasonlításon és csoportosításon alapszik. Különös figyelem övezi a középkori magyar vonatkozású műemléképületeket, továbbá az egykor szászok lakta Királyföld számos erődtemplomát.
A kiadvány az Erdélyi-Alpokat bemutató sorozat harmadik kötete. Az első kötet a Déli-Kárpátok uralkodó vonulatainak földrajzinév-anyagát vizsgálta, a második, legterjedelmesebb kötet a teljes körű terepbejáráson és természetföldrajzi áttekintésen alapuló, részletes túraleírásokat tartalmazta.
A fotózással egybekötött, honismereti terepbejárás 2010 – 2018 közt zajlott.
A Szebeni HiStory sorozatot A HID Egyesület és az Erdelyi Kronika portál szervezik. Támogatók: RMDSZ-Communitas Alapítvány, Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. A sorozat szakmai vezetője: T. Szabó Csaba történész. A belépés ingyenes.

Fotografii