Țara Moartă la CINE M-A văzut la Habitus, proiecție II


Data și ora:
Gazdă:

Piața Mică 4, Sibiu, România

Despre

CINE M-A văzut la Habitus invită cinefilii sibieni la cea de-a doua proiecție a celui mai recent film semnat de Radu Jude, Țara moartă / The Dead Nation, o poveste vie despre trecutul României. Filmul este un eseu documentar creat din peste 500 de fotografii din colecţia lui Costică Acsinte, texte de Emil Dorian şi fragmente de pe coloana sonoră a producţiilor de propagandă din anii ’30-’40. Proiecția va avea loc vineri, 1 septembrie, de la ora 20.00, la Librăria Habitus.

Sinopsis:
Un documentar-eseu despre uimitoarea colecţie de fotografii realizate de Costică Axinte într-un mic oraş din România anilor '30 şi '40. Soundtrack-ul, compus în principal din fragmente din jurnalul unui medic evreu din aceeaşi perioadă, dezvăluie ceea ce fotografiile nu pot înfăţişa: răspândirea antisemitismului şi, apoi, o descriere bântuitoare a Holocaustului din România, un subiect rareori discutat astăzi în societatea românească.

Preţ bilet: 10 lei.
Rezervări: 0733956223 | 0269 250 383.

CINE M-A văzut la Habitus este un eveniment organizat de Asociaţia ESTE FILM şi Librăria Habitus, cu sprijinul Micro Film.