The București Experiment


Data și ora:
Bilete:
6 lei
Gazdă:

Piața Albert Huet 12, Sibiu 550182, Romania
Organizator:

Despre

The București Experiment

The București Experiment este un experiment cinematografic despre un posibil experiment social imaginat pentru a atrage atenția asupra unui experiment istoric odios: Fenomenul Pitești.

Tom Wilson a devenit interesat de toată această țesătură istorico-umană redactând un articol pentru BBC despre închisoarea de la Pitești, unde prin tortură fizică și psihologică se încerca reeducarea deținuților politici, etichetați drept dușmani ai poporului.

Prin extensie, regizorul începe să se joace cu un întreg set de speculații halucinante, pornind de la ideea că în 1989, știind că va veni Revoluția, Securitatea ar fi pregătit în laboratoare secrete prin tehnici de manipulare prin frecvență vibratorie anumiți oameni ai Partidului pentru ca aceștia să se adapteze rapid și eficient noului regim, cel capitalist. Iar pentru ca teoria conspirației să prindă și mai mult contur, regizorul elaborează o poveste de dragoste între Carmen Anton și Andrei Juvină, despărțiți de schimbarea pe care el o suferă după o lună petrecută într-un astfel de laborator.

Ideea sugerată în final este că asemeni experimentului București, necunoscut de opinia publică pentru că este o pură ficțiune, Fenomenul Pitești ar putea ajunge în exact aceeași situație din cauza lipsei de interes de a privi în trecut și de a înțelege acest act real de o teroare cumplită.

Biletele se pun în vânzare cu 30 de minute înaintea începerii proiecției. Informații și rezervări la tel: 0751.166.516

Fotografii