Ţi-am spus că am fost abuzată? - proiecție de film și dezbatere

Prezentare, Întâlnire

Data și ora:
Gazdă:
Teatrul GONG Sibiu, Strada Alexandru Odobescu 4, Sibiu, Romania
Organizator:

Despre

În cele mai multe dintre cazuri din România, violența sexuală este un secret bine protejat. Cel mai descurajant e când cei apropiați te întreabă: Cu ce erai îmbrăcat(ă)? De ce ai mers cu el/ea? Ai băut?

Cei care au trecut printr-o situație de abuz se simt singuri și abandonați. Adesea, cei din jur, cei care ar trebui să ofere suport, nu știu cum să se poarte și evită acest subiect. Cum ar fi dacă am ști să răspundem acestor tragedii cu deschidere, să oferim susținere și să fim empatici? Haide la proiecția noastră din data de 11 octombrie, de la ora 19:30, la Teatrul Gong să dăm stratul dialogului pe această temă.

Filmul “Have I told you I’ve been abused/ Ţi-am spus că am fost abuzată?”* aduce in prim plan poveștile unor tinere care au suferit forme ale abuzului sexual în copilărie, fără filtre perfecte, fără a le ascunde după perdea. Adevarul e primul pas spre vindecare. Tot el ne aduce împreună și ne dă forța să găsim soluții pentru ca lumea de azi și de mâine să fie mai bună. Urmărim filmul, deschidem ochii, ne folosim vocea și nu lăsam întâmplările dureroase să treacă neobservate!

Intrarea este gratuită! Nu uita să te înscrii aici: https://forms.gle/Ct38kDBbJBH4Vz1T8

*Filmul este proprietatea Incest Trauma Centar din Belgrad și a fost proiectat pentru prima dată în cadrul Festivalul Egalităţii de Gen de la Sibiu, din 2017.

** Proiecția nu ar putea fi realizată fără sprijinul prietenilor de la Teatrul GONG Sibiu cărora le mulțumim pentru că ne sunt parteneri și de această dată

Fotografii