Tolkien Reading Day


Data și ora:
Gazdă:

Astra Park, Strada Mitropoliei, Sibiu, Romania

Despre

Dragi prieteni tolkieniști, pasionați ai lumilor fantastice,

Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu, alături de Societatea Tolkien România, vă invită la Tolkien Reading Day, ziua de lectură publică și dialog pe teme fantasy.
Tema celei de-a VIII-a ediții este „Locul femeii în scrierile lui Tolkien”.

Vă așteptăm la Sibiu, sâmbătă 23 septembrie, de la ora 17.30, la Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu, din strada George Barițiu, nr. 7, în Sala de Lectură de la etajul 5.
Putem citi din selecția noastră de texte dar, dacă aveți vreun fragment preferat, sunteți rugați să îl aduceți cu voi.

Tolkien Reading Day se va desfășura concomitent la București, Cluj-Napoca și, iată, de sâmbătă, și la Sibiu!

Prin acest eveniment susținem și salutăm inițiativa Societății Tolkien din România „Meneltarma”, o asociaţie culturală non-profit al cărei scop este promovarea interesului pentru opera și personalitatea lui John Ronald Reuel (J.R.R.) Tolkien (1892-1973), scriitor, poet, lingvist şi profesor universitar britanic, cel mai bine cunoscut ca autor al lucrărilor Hobbitul, Stăpânul Inelelor şi Silmarillion, care se încadrează în genul fantastic.
Societatea îşi propune să reunească, formal şi informal, pe cei care au în comun această preocupare, să ţină întruniri şi să organizeze evenimente legate de viaţa şi opera prof. Tolkien; dar si să promoveze lectura şi studiul, dragostea pentru adevăr şi valoare autentică, în rândul tinerilor.

Sâmbătă seara vom aprinde Lumina la ultimul cat al Bibliotecii, ca semn de prețuire pentru universul creat de J.R.R. Tolkien!

Anca Vasilescu
coord. Departament
Metodic. Comunicare. Programe
0733488003