Tradiții din iarna ASTRA. Târgul de țară la Ignat

Comunitate  |  Festival  |  Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019  |  Târg

Data și ora:
Bilete:
17 lei, adulți, 3,5 lei, elevi, studenți
Gazdă:

ASTRA National Museum Complex, Strada Pădurea Dumbrava 16-20, Sibiu 100302, Romania
Organizator:

Despre

Muzeul ASTRA vă invită în acest sfârșit de săptămână în Muzeul în Aer Liber din Dumbrava Sibiului, unde vor avea loc două programe speciale dedicate sărbătorilor de iarnă. Este vorba despre Tradiții din iarna ASTRA și Târgul de Țară la Ignat.

Veți face cunoștință cu sărbătorile de iarnă prin ateliere culinare interactive și colinde, datini și obiceiuri de iarnă.

Nu vor lipsi nici preparatele pentru masa de Crăciun, cum sunt cârnații, caltaboșul, jumările, toba și alte bunătăți. Vom avea pomana porcului, care alături de șoriciul proaspăt constituiau primele delicatese cu care se ospătau gospodarii treziți dis de dimineață pentru a putea pregăti toate bucatele necesare până în anul următor.

Atmosfera de sărbătoare va fi întreținută de 11 interpreți de muzică populară, o trupă de teatru interactiv și 5 grupuri vocal-instrumentale.

Program
Sâmbătă, 15 decembrie 2018
Locație: Târgul de Țară
Orele 10.00 – 16.00 Demonstrații culinare dedicate Ignatului

Concert de colinde susținut de Grupul vocal de colindători ai Facultății de Științe Agricole, Industrie Alimnetară și Protecția Mediului din cadrul ULBS, Corul Academiei Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” Sibiu și Ansamblul Folcloric „Gura Izvorului” din Vatra Moldoviței.

Locație: Pavilionul de joc din Jina
Ora 13.00 Spectacol de Teatru Crăciun cu zăpadă susținut de Teatru Mic din Sibiu, în care actorii vor aborda teme specifice sărbătorilor de iarnă

Duminică, 16 decembrie 2018
Locație: Târgul de Țară
Orele 10 – 16 demonstrații culinare dedicate Ignatului

12.00 Concert de colinde susținut de Radu Goța, Victoria Meițescu, Grupul folcloric Doruri sibiene, Izabela Tomiță, Costel Popa, Daniela Popa, Aurelian Suciu, Anca Mărginean, Aurel Gîță, Elena Anghel, Mariana Jianu și Sebastian Stan, acompaniați de orchestra compusă din Murdășanu Codrin (orgă), Mircea Busuioc (saxofon) și Mihai Neagu (vioară). Spectacolul va fi prezentat de Andreea Bogdan.

#visitmuseum #gastronomie #traditii #sarbatorideiarna Consiliul Judetean Sibiu Sibiu Regiune Gastronomică Europeană #program

Fotografii

Alte sugestii

14 Mar
Sibiul Plantează 2020
Comunitate
Începe la 09:00  |  Gușterița, Sibiu, Romania
27 Mar
Mistic - 2020 Vibrația lumii noi
Comunitate
Începe la 10:00  |  nr. 1, Strada Emil Cioran, 3 550025, România
25 Apr
Future Kids - Festival de oferte educaționale, ediția 1
Festival
Începe la 10:00  |  Biblioteca Astra, Strada George Barițiu 5, Sibiu 557260, Romania
Vezi mai multe evenimente