Transilvania Gastronomică - Food Culture Festival


Data și ora:
Bilete:
50 Lei
Gazdă:
Strada Avram Iancu 11, Sibiu, Romania

Despre

„Transilvania Gastronomică – Food Culture Festival” va celebra şi promova cultura gastronomică locală prin organizarea unui festival care cuprinde evenimente de cultură gastronomică în Sibiu pe parcursul a două săptămâni în septembrie 2015, perioadă în care abundența produselor locale de sezon este cea mai mare. Un accent deosebit se va pune pe mâncare sanatoasă, fiind oferite cât mai multe produse din soiuri tradiționale, fără conservanți, aditivi, cu indice glicemic redus, iar dintre rețete nu vor lipsi cele vegetariene, vegane şi raw vegane.

Evenimentele prevăzute vor face cunoscut publicului valoarea şi diversitatea culturii gastronomice locale şi vor fi organizate pe modelul celor deja existente în zona rurală, organizate şi promovate de Asociația My Transylvania încă din 2008.

Pentru a atrage şi vizitatorii de specialitate vor fi organizate câteva evenimente şi o conferință pentru specialişti în care se abordează legătura dintre cultura locală şi gastronomie. Esența acestor dezbateri şi transferul de know-how astfel realizat va fi documentat sub forma unei platforme de informare materializată într-un website / bază de date pentru producători şi alți actori locali, cu scopul creării unei identități locale, dar şi a stimulării, inovării şi progresului in această branşă.

___________________________
“Transilvania Gastronomică - Food Culture Festival” will celebrate and promote the local food culture, it being organized as a festival including gastronomic culture events that will take place in Sibiu for two weeks in September, when the local seasonal products can be found in great abundance. Special emphasis will be placed on healthy food. There will be as many traditional products offered as possible, with no preservatives, additives, and with low glycemic index. The vegetarian, vegan or raw-vegan recipes will not be missing either.

The events planned will show the audience the value and diversity of the local food culture. They will be shaped on the pattern of the events already existing in the rural side, organized and promoted by My Transylvania association since 2008.

In order to also engage specialists in the field, a number of events and a conference on the relation between local culture and gastronomy will be organized. The essence of these debates and the resulting know-how transfer will be documented in the shape of an information platform materialized in a website / database for producers and other stakeholders, aiming at creating a local identity, but also at stimulating innovation and progress in this field.

Fotografii