Trenul cu două locomotive


Data și ora:
Bilete:
20 lei
Gazdă:
Atrium Cafe --Piața Mică 16, Sibiu 550182, Romania
Organizator:

Despre

Premiera oficială a performance-ului TRENUL CU 2 LOCOMOTIVE a avut loc chiar în cadrul Festivalului 25 DE ORE DE TEATRU NON-STOP. Lunea aceasta revine în Atrium. Nu-i de ratat.
__________*
”Trenul cu 2 locomotive” este un performance cu și de Claudiu Fălămaș pe texte de Iustin Panța. Veți auzi poezie, veți asculta muzică live și veți asista la un exercițiu prin care cuvintele încep să ia viață și să ne poarte emoțiile până la paroxism, după cum ar zice poetul Iustin Panța.
__________*
”Poetul Iustin Panța este unul dintre cei câțiva care au definit poezia românească din ultimul deceniu al secolului trecut. Continuator, până la un punct, al lui Mircea Ivănescu, a știut să se desprindă la timp, dar a rămas mereu în relații cordiale cu poezia acestuia. Nu sunt multe cărțile scrise în doi în literatura română care să fi fost atât de reușite, de memorabile ca întâlnirea dintre Ivănescu și Panța în ”Limitele puterii sau mituirea martorilor”. Puțini sunt, de asemenea, poeți-șahiști într-o literatură, iar Panța a fost unul dintre cei mai buni. Poetician pur-sânge, el problematizează scrisul pe măsură ce scrie și scrie pe măsură ce-și amintește.”
Claudiu Komartin

Un eveniment marca BIS.
Recomandat de 25 DE ORE DE TEATRU NON-STOP.
www.bisteatru.ro