Tura pe traseul cicloturistic ”Drumul Sasilor - Magura Cisnadiei”


Data și ora:
Gazdă:

Bulevardul Corneliu Coposu 10, Sibiu, România

Despre

Week-endul acesta se anunta unul numai bun de biciclit, din punct de vedere al vremii. Asa ca sambata 24.10 Tura in Natura va invita in Parcul Sub Arini in fata stadionului Municipal sa pornim la ora 9.30 intr-o tura pe biciclete pe traseul cicloturistic ”Drumul Sașilor - Măgura Cisnădiei”. Avem si cateva surpize pe traseu printre care vizita la Biserica Evanghelica din Cisnadioara unde vom putea vedea cea mai veche Orga functionala din tara.
Traseul a fost marcat initial de Salvamont Cisnadie dar din pacate mare parte din marcaje au disparut. Acest lucru ne-a determinat sa remarcam traseul anul acesta pastrand semnul consacrat al traseului, C-ul de culoare rosie, dar am folosit vopseaua aplicata pe copaci, in locul marcajelor din fibra de sticla, mai greu de distrus de ”iubitorii de munte”. Mai exista o diferenta intre traseul initial si cel de acum si anume ca traseul marcat de Tura in Natura pleaca si se intoarce in Sibiu pe cand cel initial avea ca punct de plecare si retur orasul Cisnadie.
Traseul este in mare parte in zona montana ceea ce face ca gradul lui de dificultate sa fie Mediu - Dificil astfel ca este recomandat celor cu ceva experienta intr-ale biciclitului pe munte. De asemenea, el poate fi parcurs doar cu bicicleta tip mountainbike.
Caracteristicile traseului:
Lungime: 45 km
Marcaj: C roşu
Punct de plecare/sosire: Stadionul Municipal
Diferenţă de nivel: 1170 m
Starea traseului: aproximativ 90 % off road
Cea mai mare altitudine: 1304m în Vârful Măgura Cisnadiei
Se poate realiza doar cu bicicletă de tip MTB
Grad de dificultate : mediu si dificil în zona Muntelui Măgura Cisnădiei
Traseul in bikemap: http://www.bikemap.net/en/route/3177867-traseu-magura-cisnadie-cu-plecare-din-sibiu/
Traseul in Strava : https://www.strava.com/activities/362342707

Va asteptam la o noua Tura in Natura!