Uf... Un minut de dans (Un Minut de Dans sau UF!!!)


Data și ora:
Bilete:
30 lei; redus 10 lei
Gazdă:

Strada Cetății nr. 3-5, Sibiu

Despre

Uf... Un minut de dans (Un Minut de Dans sau UF!!!)

România / Gigi Căciuleanu Romania Dance Company

Un spectacol de: Gigi Căciuleanu
Scenariul, regia, coregrafia: Gigi Căciuleanu
Muzica: Paul Ilea
Light designer: Cristian Petru Simon
Asistent coregrafie: Lelia Marcu-Vladu
Interpretat de: Gigi Căciuleanu, Paul Ilea, Ana Vişan, Andrei Iancu
„Uf... Un minut de dans” este o creaţie Gigi Căciuleanu pe care şi-a dorit-o în tradiţia „Nocturnelor 9 ½” realizate de „Măiastra” Miriam Răducanu, căreia îi dedică acest spectacol. „Montarea piesei coregrafice este aproape terminată. Nu lipseşte decât un minut de dans, înainte de partea finală. Acest minut de dans, coregraful îl va re-inventa, la fiecare spectacol, în prezenţa publicului. Iar protagoniştii, compozitorul muzicii şi cuplul de dansatori, vor trebui să „facă faţă”, să se adapteze în „stare de urgenţă”, fanteziei sale de moment, trebuind să memoreze partitura coregrafică şi bineînţeles cea muzicală, ambele inventate în ultima clipă, s-o integreze şi s-o interpreteze, cât se poate de bine. Pentru a putea prezenta imediat publicului piesa în forma sa finală. La fiecare reprezentaţie, coregraful şi compozitorul vor fi nevoiţi „să-şi pună picioarele în apă rece” pentru a produce de fiecare dată, în prezenţa publicului, complet altceva.
Muzica îi aparţine „omului orchestră” Paul Ilea (Sensor / Kult Studio), căruia coregraful i-a cerut să plece de la temele cele mai cunoscute şi populare ale „colegului” său întru muzică şi trăznăi, Wolfgang Amadeus Mozart, dar să le dezvolte apoi în felul său cu cât mai multă „drăgăstoasă ireverenţă”.
Întreg spectacolul este conceput de fapt în jurul complicatului şi deseori „nebunului” proces creator necesar pentru a obţine chiar şi un singur minut de dans. Datorită acestei improvizaţii de fiecare seară, pentru a crea un minut de dans, spectacolele vor deveni cât se poate de diferite unul de celălalt... Şi, prin urmare, fiecare spectacol va fi unic. O re-creaţie de fiecare seară, pentru spectator...” (Gigi Căciuleanu)
Coproducători: Gigi Căciuleanu Romania Dance Company, Fundaţia Art Production

Fotografii