Ultima noapte în Palatul Brukenthal


Data și ora:
Gazdă:

Muzeul Brukenthal, Piața Mare, Nr. 4-5, Sibiu 550163, România

Despre

În data de 16 mai, cu ocazia programului european Noaptea Muzeelor, Muzeul Național Brukenthal deschide în regim gratuit doar Palatul Brukenthal între orele 15:00 și 23:00. Accesul publicului se va face până la orele 22:15 în grupuri de maxim 30 persoane. Celelalte sedii ale instituției pot fi vizitate contra cost între orele 10:00 și 18:00.

Programul acestui an se intitulează Ultima noapte în Palatul Brukenthal, titlul subliniind o alternativă – în cazul în care lucrările de restaurare nu vor demara, continuarea programului anual de Noaptea Muzeelor în palat nu va mai fi posibilă; pe de altă parte, există speranța ca ignoranța și lipsa de audiență pe care situația clădirii o întâmpină să fie depășite dinspre întuneric spre lumină și aceasta să fie ultima noapte în care palatul este silit să se scufunde.

Evenimentul face parte din campania pentru restaurarea Palatului Brukenthal, vizitatorii vor fi întâmpinați la intrare de personajele baronului și baronesei von Brukenthal purtând costumele donate pentru sprijinirea campaniei de designerul Alexandru Nicolae.
Tot la intrare vor fi amenajate mai multe puncte pentru semnarea petiției.
Vizitatorii vor avea pentru prima dată ocazia să vadă salonul oriental din aripa de nord.
Programul mai include expoziția de afișe a elevilor de la Liceul de Artă din Sibiu (Cabinetul de Cartografie) și expoziția de fotografie White Palace – Dark Story prezentată de Alexandru Olănescu, Gabriela Cuzepan și Adrian Luca (prima curte interioară).

Fotografii