Uncle Tony, Three Fools and the Secret Service


Data și ora:
Bilete:
6 lei
Gazdă:

Piața Albert Huet 12, Sibiu 550182, Romania
Organizator:

Despre

Uncle Tony, Three Fools and the Secret Service

Filmul transpune pe ecran viața lui Antony Trayanov, regizor de animație care s-a format în perioada comunismului și care a dat viață unuia dintre cele mai cunoscute personaje de animație din Bulgaria, deși a trăit cea mai mare parte a timpului în anonimat.
De succesul personajului Suncho / Somnorosul din celebrul show de televiziune bulgar ”Noapte bună copii” creat de Trayanov s-a bucurat Donio Donev, recunoscut în perioada sovietă ca figură marcantă a cinematografiei bulgare și acuzat după căderea regimului că a colaborat cu Serviciile Secrete. În anii comunismului, Donev a fost răsplătit cu nenumărate premii pentru ”creația sa” și a călătorit în întreaga lume, în timp ce lui Trayanov i s-a interzis să lucreze la filme proprii sau să călătorească în afara Bulgariei.
Deși inițial Mina Mileva și Vesela Kazakova, autoarele filmului, au conceput proiectul ca un documentar biografic, a sfârșit, în cele din urmă, drept un film politic, reprezentând cazul particular al unui om care a luptat împotriva sistemului. Din acest motiv, Centrul Național de Film Bulgar a dorit și a reușit în unele cazuri să interzică proiecția documentarului în festivaluri internaționale de profil.
Unchiul Tony, cei trei proști și serviciile secrete / Uncle Tony, Three Fools and the Secret Service este proiectat miercuri, 15 aprilie, de la ora 19:00 la sala Astra Film Cinema din Piața Mică, nr. 11. Biletele se pun în vânzare cu 30 de minute înaintea începerii proiecției. Informații și rezervări la tel: 0751.166.516