Vecernia Fecioarei Maria, cu muzică de Haydn


Data și ora:
Gazdă:

Piata Albert Huet, Sibiu, Romania

Despre

Vecernia Fecioarei Maria, cu muzică de Haydn

La sfârşit de săptămână avem ocazia de a asista la un eveniment muzical inedit, care se va desfăşura sâmbătă, 2 februarie, în biserica reformată de pe strada Mitropoliei din Sibiu şi duminică, 3 februarie, în biserica evanghelică Sf. Margareta din Mediaş, la ora 18:00, sub conducerea doamnei Brita Falch-Leutert, organista bisericii evanghelice din Sibiu.

În 2 februarie se celebrează una dintre sărbătorile Maicii Domnului, Curăţirea Sfintei Marii (Întâmpinarea Domnului), ocazie cu care Corul de femei din cadrul Corului Bach va prezenta o lucrare a compozitorului Michael Haydn, cel supranumit "Haydn din Transilvania". Corul va interpreta această muzică vioaie şi uşor accesibilă acompaniat de un ansamblu instrumental, şi solistele Melinda Samson si Elisa Gunesch.

Lucrarea va fi precedată de un concert de orgă al lui Joseph Haydn, fratele mai mare şi mai celebru, în interpretarea directorului muzical al Bisericii evanghelice din România, Jürg Leutert.
În deschiderea concertului, mezzosoprana Elisa Gunesch va interpreta o Arie pentru Vecernia la Curăţirea Sfintei Marii a compozitorului transilvănean Johann Sartorius cel Tânăr.

Intrarea este liberă.