Vernisajul Expoziției „Daruri din Epoca de Aur”


Data și ora:
Gazdă:

Piața Mică, Nr. 11, Sibiu, România

Despre

Ți-ai imaginat vreodată cum ar fi să te plimbi printre ,,darurile" lui Nicolae Ceaușescu? Ei bine, și dacă da și dacă nu, cert e că vei avea în curând ocazia să faci asta la Muzeul ASTRA!

Daruri din Epoca de Aur: din colecția Nicolae și Elena Ceaușescu este o expoziție inedită care cuprinde peste 450 de obiecte ce vor fi expuse publicului în două expoziții temporare, în 2018 și 2019. Cea din acest an va fi vernisată vineri, 18 mai, ora 17, la Muzeul „Franz Binder” din Sibiu, Piața Mică, nr.11.

Vineri, 18 mai, orele 17:00, la Muzeul „Franz Binder” din Sibiu, Piața Mică, nr.11 va fi vernisată expoziția „Daruri din Epoca de Aur”. Expoziția valorifică în mod unitar patrimoniul reprezentat de cadourile primite din afara țării de către familia Nicolae și Elena Ceaușescu în situații de protocol. Colecția de daruri prezidențiale a intrat în patrimoniul muzeului prin repartiție guvernamentală în două tranșe, în anii 1991 și 1999. Azi cuprinde peste 450 de obiecte ce vor fi expuse publicului în două expoziții temporare, în 2018 și 2019.

Expoziția este organizată de către Muzeul ASTRA - Muzeul de Etnografie Universală „Franz Binder” împreună cu Muzeul Civilizației Populare Tradiționale ASTRA și în colaborare cu studenți stagiari, masteranzi la Universitatea din București – Centrul de Excelență în Studiul Imaginii. În 18 mai, când pentru al 41-lea an consecutiv comunitatea globală va sărbători Ziua Internațională a Muzeelor, se împlinesc și 25 de ani de la inaugurarea expoziției de bază a Muzeului de Etnografie Universală „Franz Binder”.

Vă așteptăm!

Sursa imagine - http://fototeca.iiccr.ro/

Fotografie #AA053. Fototeca online a comunismului românesc, (03.05.2018), (ANIC, fond ISISP, Nicolae Ceauşescu – Portrete, 53/1972)
Întâlniri prieteneşti între preşedintele Nicolae Ceauşescu şi Fidel Castro Ruz, cu prilejul vizitei sale în R.S.R. (Bucuresti, mai 1972).

Fotografii