Weekendul filmului german


Data și ora:
Gazdă:

Str. Mitropoliei nr. 16 Sibiu (Intrare din str. Poştei, a 2-a uşă)

Despre

(cu subtitrare în limba engleză)

Centrul Cultural German Sibiu şi Academia Evanghelică Transilvania vă invită cu drag la Weekendul filmului german. Prima serie de filme din acest an se va desfășura în perioada 24 – 26 martie 2017, de la ora 19:00, în spațiile Centrului Cultural German Sibiu. Filmele prezentate tratează temele viață și moarte, fatalitate și speranță – povești care emoționează și care reflectă virtuți omenești.

Vă aşteptăm cu drag!

Intrarea este liberă.

Proiect organizat cu sprijinul Goethe-Institut Atena.

Program:

24.03.2017, ora 19:00
• About a girl, 2015, Regia: Mark Monheim (nerecomandat copiilor sub 12 ani)
Charleen are 15 ani, este fan Kurt Cobain și este fascinată de moarte. După o tentativă de sinucidere nereușită, Charleen este nevoită să găsească o cale de a-și direcționa viața pe drumul cel bun. La psiholog îl întâlnește pe Linus, tocilarul clasei, cu care se împrietenește. Totul pare să decurgă bine, până când într-o zi o persoană importanta din viața tinerei moare.

25.03.2017, ora 19:00
• Hin und weg, 2014, Regia: Christian Zübert (nerecomandat copiilor sub 12 ani)
Hannes, Kiki, Michael, Mareike, Finn și Dominik sunt șase prieteni care organizează anual o excursie cu bicicletele. Anul acesta a fost rândul lui Hannes să aleagă destinația. În drum spre orașul Ostenede din Belgia, adevăratul motiv pentru care Hannes a ales această locație este dezvăluit. Hannes suferă de o boală incurabilă și singura scăpare văzută de el este sinuciderea asistată medical, care se practică legal în Belgia.

26.03.2017, ora 19:00
• Der Mann der über Autos sprang, 2010, Regia: Nick Baker Monteys (nerecomandat copiilor sub 6 ani)
Julian este pacient la spitalul de psihatrie din Berlin. Într-o zi însă, Julian reușește să fugă din spital și pornește pe jos spre sudul Germaniei. Tatăl celui mai bun prieten al său, acum decedat, este bolnav, iar tânărul dorește să îl vindece prin puterea mersului pe jos. Un drum plin de aventuri îl așteaptă.

Informaţii suplimentare la:
Telefon: 0269-21 08 30
E-mail: cultura@ccgsibiu.ro
www.ccgsibiu.ro
eas.neppendorf.de
www.facebook.com/EvangelischeAkademie7B

Organizatori: Centrul Cultural German Sibiu, Academia Evanghelică Transilvania
Susţinători: Goethe-Institut Bucureşti, Consulatul Republicii Federale Germania Sibiu
Parteneri media: Hermannstädter Zeitung
Colaboratori: Nartea & Partners (www.nartea.ro)