Workshop II: „Fructe, legume și ierburi uscate: adăugând valoare produselor locale” Fructe și legume uscate II


Data și ora:
Gazdă:

Moara Veche, DC45, Hosman 557168, România

Despre

ZIUA 1: Conservare prin deshidratare
- modele diferite: uscător solar – uscător electric – cuptor – deshidrator
- partea practică: pregătirea ramelor – colectarea frunzelor – pregătirea „pielei de fructe”

ZIUA 2: Avantaje și pericole la uscarea fructelor – La ce trebuie să avem grijă?
- partea practică: pregătirea și fermentarea frunzelor – prelucrarea „pielei de fructe” - pregătirea legumelor

ZIUA 3: Finalizarea produselor
- Finalizarea produselor: măcinarea legumelor cu sare – fructe uscate – pielea de fructe – ceaiul fermentat – ambalare și etichetarea produselor – depozitarea produselor.
- Întrebări referitoare la rețete, aparate etc.