Zbor prin timp (Carillon, il Volo del Tempo)


Data și ora:
Bilete:
Intrarea libera
Gazdă:
Piața Mare, Sibiu, Romania

Despre

Zbor prin timp (Carillon, il Volo del Tempo)
Italia / (Carillon, il Volo del Tempo)

Scris şi regizat de: Angelo Bonello
Coregrafie: Mauro Astolfi
Asistent coregrafie: Beatrice Bodini
Coregrafie la înălţime: Cristina Menconi
Muzică: Davì Lamastra, Agricantus, Michele Santoro
Lumini: Vincenzo Raponi
Scenografie: Angelo Bonello, Viorel Rosu
Voce: Liviu Vlad
Înregistrare text în limbile română şi engleză: Bogdan Ropcean
„Zbor prin timp” este un spectacol amplu de teatru urban, care se joacă între cer și pământ. Scenografia inedită folosește mașini mari în mișcare, acțiunea desfășurându-se pe trei scene diferite; platourile scenografice imense, în zbor, manevrate de o macara hidraulică automată, la 80 de metri de sol, dansul și coregrafiile acrobatice creează un spectacol tridimensional.
Un paralelipiped uriaș, parcurs de 600 de metri de cablu elastic, instalat pe o platformă rotativă cu motor, se transformă într-o cutie muzicală suprarealistă - Carillon.
Povestea și interpretarea coregrafică și acrobatică a dansatorilor se desfășoară în jurul acestei piese centrale. Verticalitatea este rădăcina stilistică a spectacolului, care îmbină expresivitatea limbajului cu dansul acrobatic, trecând de la circ contemporan la cățărări, de la cântat la interpretare teatrală, într-un mod inedit, oferind o experiență emoționantă și originală de „teatru total”.
Cele patru anotimpuri alternează precum sinteza dintre sacru și profan, înglobând „Vârstele Lumii”, care au influențat natura și destinul uman... Omul, care râvnește după posesia materială, va ajunge să se distrugă pe sine și întreaga lume până la nașterea unei noi rase, a „unei rase de origine fenomenală”. Muzica și efectele speciale din „Zbor prin timp” sunt inspirate din epoci apuse și din diferite culturi, folosind muzica electronică drept mantră - de la zboruri orchestrale, la voci primordiale - într-o coloană sonoră intensă și rafinată în care solista își folosește vocea pentru a conversa cu divinitatea. Designul sofisticat de lumini întregește piesa printr-o varietate de nuanțe și conduce spectatorul într-o călătorie de vis care își atinge punctul culminant într-o serie de efecte speciale spectaculoase și salturi vertiginoase în neant.

Fotografii