Ziua Europeană a Spectatorului

Prezentare, Întâlnire

Data și ora:
Gazdă:

Bulevardul Corneliu Coposu 2, Sibiu 550245, Romania

Despre

Ziua Europeană a Spectatorului este un eveniment aparte, dedicat spectatorilor din Europa și organizat de Be SpectACTive!, un proiect european care se axează pe artele spectacolului și implicarea activă a publicului. Evenimentul are loc în data de 18 noiembrie și constă în întâlniri organizate la nivel local, între spectatori și responsabilii care selectează spectacole, pentru a discuta despre teatru și dans, și pentru a își împărtăși experiențele din sălile de spectacol.

Participanți în cadrul evenimentului: CapoTrave/Kilowatt Festival – Sansepolcro (IT), Bakelit Multi Art Center Budapest (HU), Domino – Zagreb (HR), LIFT – London (UK), Tanec Praha – Prague (CZ), Teatrul Național „Radu Stanca" – Sibiu (RO), York Theatre Royal – York (UK).

Subiecte care vor fi dezbătute la Ziua Europeană a Spectatorului:

Întrebarea 1

Împărtășește-ne experiența ta la teatru și dans: Care sunt momentele preferate când vizitezi un teatru?
Ai un spațiu preferat în teatru? (oriunde, inclusiv în foaier/în sală)
Ai obiceiuri specifice atunci când mergi la teatru?

Întrebarea 2

Ce fel de experiență teatrală/spectacol ai alege pentru o întâlnire?

Întrebarea 3

Hai să visăm: Dacă ai putea conduce un teatru local pentru o zi, ce ai face?

Întrebarea 4

Europa se confruntă cu numeroase provocări: dificultăți economice, valurile continue de imigranți și refugiați, Brexit, amenințarea teroristă... Care crezi că este rolul experienței culturale și al artelor spectacolului în acest context? Care este potențialul impact social al implicării în artă?

Dacă doriți să vă alăturați discuției, completați formularul aici: http://www.bespectactive.eu/european-spectators-day-2017/ sau contactați-ne pe adresa de e-mail: press@bespectactive.eu)