Ziua Recoltei


Data și ora:
Bilete:
17 lei/ adult și 3,5 lei/ elev, student
Gazdă:

ASTRA National Museum Complex, Strada Pădurea Dumbrava 16-20, Sibiu 100302, Romania
Organizator:

Despre

Ziua Recoltei

Ziua Recoltei este cel al VIII-lea târg al comunităților rurale desfășurat de Muzeul ASTRA în cadrul programului Târg de țară. Acest program este destinat promovării și susținerii produselor, dar și culturii gastronomice din satul românesc. Ziua Recoltei se va desfășura duminică, 17 septembrie 2017, între orele 10-17, la Târgul de Țară din cadrul Muzeului în aer liber din Dumbrava Sibiului.

„Doamna Ana Iliu, o gospodină din Rășinari va pregăti pentru publicul vizitator preparate de toamnă după rețete și tehnici tradiționale de la țară: zacuscă, magiun de prune și plăcinte cu mere. Vizitatorii vor avea ocazia să-și aprovizioneze cămările cu dulcețuri și gemuri, siropuri, murături, zacuscă, fructe, produse apicole, pâine de casă, ceaiuri și brânzeturi, direct de la cei 5 producători prezenți. De asemenea, vor putea degusta aromatul must de mere pregătit prin tehnici tradiționale de către domnul Jula din Cisnădie la Târgul de Țară în Muzeul în aer liber.”, a declarat Raluca Iliuț, muzeograf Muzeul ASTRA.

Ansamblul Călușarii din Rășinari va fi prezent la Ziua Recoltei de dimineața până seara cu dansuri și cântece populare tradiționale din zona Mărginimii Sibiului.

INFO TEXT&RESPONSABIL EVENIMENT Muzeul ASTRA: Raluca Iliuț, muzeograf Muzeul ASTRA.
Acţiunile Muzeului ASTRA sunt posibile cu finanţarea Consiliului Judeţean Sibiu.

Fotografii