10 restaurante din Sibiu pe care e păcat să le ratezi


În materie de mâncare, turistul din Sibiu poate să se simtă răsfățat. Mai ales datorită faptului că în 2019 Sibiul va fi Regiune Gastronomică Europeană iar multe dintre restaurantele din oraș au început să folosească din ce în ce mai mult ingrediente locale, din împrejurimile orașului.

Sunt Oana, City Editor la Sibiu City App, și pentru că toți prietenii care vin în Sibiu mă întreabă “Unde putem mânca ceva foarte bun în Sibiu?”, iată o listă cu cele mai populare 10 restaurante, pe baza rating-urilor primite în aplicație de la utilizatori.

Syndicat Gourmet

Îți recomand acest restaurant dacă vrei să-ți impresionezi iubita / iubitul cu feluri de mâncare delicioase & moderne... dar cu multe ingrediente naturale, din zonă. Este micuț dar atmosfera este foarte cosy.

Vezi pagina Syndicat Gourmet

Max

Foarte aproape de Centrul vechi, restaurantul Max servește printre cele mai bune pizza și paste italienești din oraș. Atmosfera este foarte caldă și spațiul generos, pe 2 etaje plus terasă. Îl recomand și pentru cine liniștite, în familie, dar și pentru grupuri mai mari. Musai cu rezervare înainte... e aglomerat!

Vezi pagina Max

Kulinarium

Dacă ești în buricul târgului, adică în Piața Mică, îți pot recomanda un restaurant cu specialităţi românești, cărora bucătarul le-a adăugat un “quelque chose” internaţional. Din ce zic ei, mare parte din ingrediente provin din zonă, sunt proaspăt preparate și de sezon. Ce am gustat și vă recomand: papanașii fierți cu brânză dulce, merele coapte sau pâinea de casă.

Vezi pagina Kulinarium

Hermania

Dacă ești cu familie sau grup mai mare și ai chef să guști bucate săsești. Are și terasă iar copiii au unde alerga.

Vezi pagina Hermania

Kon-Tiki

Indiferent că vii cu prietenii sau cu partenerii de afaceri, doar pentru o masă de prânz sau vii cu oala de 10 litri de acasă, la Kon-Tiki găsești cea mai bună ciorbă de burtă din Sibiu.

Vezi pagina Kon-Tiki

Restaurant Pasaj

Dacă vrei să mănânci bine și la un preț bun, îți recomand restaurantul Pasaj. Sunt printre puținii din oraș care cumpără ingrediente direct de la producătorii locali. Atmosfera este caldă și prietenoasă. Ai șanse să nimerești la una din multele degustări de vinuri sau la un eveniment culinar.

Vezi pagina Pasaj

Benjamin Steakhouse

Dacă ai poftă de hamburgeri sau steak de vită ca la carte, îți recomand Benjamin. Deși au și legendara carne de vită Black Angus, steak-uri aromatizate cu ierburi proaspete, mie îmi plac coastele cu sos barbeque și hamburgerii extra large. Ca și atmosferă - ei spun că este cu specific american, eu ii spun caldă și potrivită pentru familii. Are și loc de joacă pentru copii.

Vezi pagina Benjamin Steakhouse

la Dolce Vita

Acesta este un restaurant de care m-am îndrăgostit când am ajuns în Sibiu! Poți opta pentru un bufet de aperitive italienești reci sau pizza făcută în cuptor tradițional cu lemne sau chiar paste pregătite manual, după rețete tradiționale.

Vezi pagina la Dolce Vita

Cârciuma din Bătrâni

Dacă vizitezi Muzeul Satului și te apucă foamea, îți recomand Cârciuma din Bătrâni. Are un interior mititel și rustic iar mobilierul din lemn este autentic. La bucătărie șefă este doamna Ileana, care pregătește cele mai vechi și mai gustoase rețete. Poți încerca vin, țuică, brânzeturi, cârnăciori, slăninuță, șorici, jumeri, zacuscă, toate preparate natural…

Vezi pagina Cârciuma din Bătrâni

Rawdia Sibiu

Dacă ești vegan sau raw-vegan… Sibiul nu este chiar destinația ta de vis. Totuși avem aici și ceva bun pentru vegani/vegetarieni: Rawdia Sibiu. Găsești preparte ca: burger vegan, dulciuri raw cu fructe de sezon, pizza raw, supe cremă, pate-uri și mai toate “nebuniile” vegane.

Vezi pagina Rawdia Sibiu

Alte sugestii

„O vedere din Gușterița" - concurs de fotografie
O floare pentru Thalia
„La Sibiu, de Dragobete”. Junii Sibiului celebrează iubirea
Tobe pentru supereroi-proiect dedicat cadrelor medicale sibiene
La pas prin GușterLand - Turnul memorial