Povestea pâinii


Spusă prin fotografiile Gabrielei Cuzepan

De câțiva ani, oamenii sunt tot mai interesați de prepararea pâinii cu maia sau a pâinii cum se făcea mai demult, în tihnă, pentru că este mult mai sănătoasă a fi consumată dacă este preparată astfel.

Proiectul Povestea pâinii a încercat să documenteze povestea și procesul câtorva persoane și producători din Sibiu și Județul Sibiu care fac pâine, pentru a arăta abordarea acestora în a face pâine cu maia, dar nu numai. Ne-am dorit ca, prin această documentare, să scoatem la iveală  atenția acordată modului în care în prezent se face pâinea și cât de important e să știm ce consumăm, dar și cine sunt persoanele care se dedică acestui proces minuțios.

Printre aceste persoane, se regăsesc producători de la care multă lume din Sibiu cumpără pâine, producători care vin cu produse vinerea în Sibiu la Târgul Vinerea Verde din Piața Huet și sâmbăta la Piața Volantă Transilvania. Proiectul a documentat și persoane care fac pâine pentru consum propriu, pentru vânzare individuală sau prin restaurante dar și profesori de la Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară „Terezianum” din Sibiu, care predau generațiilor de elevi procesul de fabricare a pâinii sănătoase:

*Sursa: https://mytransylvania.ro/povestea-painii/
„albă, neagră, de secară”
„cu maia”
„Graham”
„un donț aburind”
„pampuște”
„artizanală”
Like „Povestea pâinii”!

Alte sugestii

Sibiul sustenabil
Idei pentru o zi petrecută la Muzeul Astra
Tot ce trebuie să știi despre Arena Platoș!
Idei de relaxare în plină iarnă în Sibiu și împrejurimi
Tot ce trebuie să știi despre Târgul de Crăciun din Sibiu