Sibiul se mută în online


Address

Sibiu, Romania

Temporar, viața noastră se schimbă

Suntem obișnuiți să căutăm în fiecare zi moduri noi în care să ne bucurăm de oraș. Dar, pentru o perioadă, trebuie să spunem stop tuturor activităților ce se desfășoară în afara caselor noastre. Nu e bai mare, dacă alegem să vedem asta mai degrabă ca ocazia să facem toate acele lucruri pe care le amânăm de mult. Stăm acasă acum, dar vom ieși cu toții afară sănătoși, cu toate cărțile citite, casa lună, și o mulțime de idei noi pentru viitor!

Cu toate astea, o mulțime din lucrurile pe care le făceam de obicei acum nu mai sunt posibile. Iar asta îi afectează și pe cei care ni le ofereau, nu doar pe noi. Am încercat să adunăm în această listă acele produse sau servicii locale care s-au mutat temporar, într-o formă sau alta, în online. Vă rugăm să nu îi uitați și să îi susțineți pe aceia care vă sunt alături atunci când lucrurile sunt bune și ușoare, pentru că acele vremuri vor veni din nou. Și ar fi frumos să ne găsească tot împreună!

În plus, dacă vrei să susții o locație favorită, poți cumpăra un card-cadou la una din locațiile de pe IaLoc.ro!

Dacă știi și alte afaceri/servicii/instituții locale ce și-au mutat activitatea în online în această perioadă, dă-ne un semn!

Sursă foto: ralucajudet.com

Mâncatul în oraș

Încă dinaintea acestei perioade am început să avem parte de tot mai multe opțiuni de food delivery. Dacă încă nu ai încercat foodpanda, Glovo, Takeaway sau EuCeMănânc, acum e momentul, vei găsi o mulțime de restaurante care livrează preparate din toate bucătăriile care îți pot trece prin minte.

În ultimele zile însă, și alte restaurante locale care până acum nu livrau s-au organizat pentru a oferi livrare la domiciliu. Și sunt chiar acele locații pe care le apreciem și vi le recomandăm cu fiecare ocazie, restaurante care-și reinventează constant meniul și folosesc ingrediente locale. Așa că, suntem bucuroși să fim noi cei care vă anunță că de acum puteți comanda și de la Hochmeister, Pasaj, Jules Bistro și Syndicat Gourmet.

Carduri cadou pe Ialoc.ro
Vezi Hochmeister pe facebook Vezi Pasaj pe facebook Vezi Jules Bistro pe facebook Vezi Syndicat Gourmet pe facebook

Yoga

Avem atât de multă nevoie să ne păstrăm rutinele obișnuite în această perioadă! Mai ales cele care țin de sănătatea corpului și a minții noastre. Dacă frecventai înainte cursurile de Yoga ale Andreei Miron de la Keep Giving Yoga te vei bucura să afli că în perioada următoare clasele vor fi disponibile și online, pentru ca tu să îți poți păstra rutina și acasă, pe podeaua proprie. Dacă nu mergeai la Yoga înainte, ar putea fi un moment bun să încerci și, cine știe, poate odată ce trece epidemia te vei încumeta și într-un studio de Yoga dinafara casei.

Vezi canalul de YouTube al Andreei Miron Vezi profilul Keep Giving Yoga

Spectacolele

Evenimentele fac parte din ADN-ului orașului nostru. Ne lipsesc, și deși știm foarte bine că acum cel mai bine e să luăm o pauză de la a ne aduna mulți laolaltă o vreme, ne vom bucura și mai mult de ele decât o făceam până acum, atunci când vor reveni.

Deocamdată avem 2 organizatori care ne bucură cu producțiile lor anterioare, online: Filarmonica de Stat Sibiu și Teatrul de Balet Sibiu promit să facă din difuzarea constantă a spectacolelor un obicei, pe paginile lor de facebook. Abia așteptăm să vedem cât mai multe astfel de inițiative!

Vezi Filarmonica Sibiu pe facebook Vezi Teatrul de Balet Sibiu pe facebook

Activitățile pentru copii

Știm că mulți dintre voi munciți de acasă în perioada asta și mai știm și că școlile sunt închise, deci call-urile și mail-urile sunt un pic mai dificil de dus la capăt decât de obicei. Dar, să nu ne plângem - rar am avut sau vom mai avea ocazia să petrecem atât de mult timp împreună cu cei mai importanți oameni din viața noastră.

Pentru momentele în care vrei să termini un task în liniște sau, și mai bine, dacă vrei să înveți ceva nou împreună cu cel mic, am găsit două idei de activități pentru copii care s-au mutat în online. Codruța Răbăgel le citește celor mici câte o poveste în fiecare dimineață live pe facebook, iar cu atelierele de pe pagina de YouTube a Teatrului Gong realizate de Diana Popa puteți învăța să faceți o nouă jucărie împreună cu ei, în fiecare zi.

De asemenea, patru muzee sibiene oferă tururi virtuale și asta e o ocazie să le trezești interesul celor mici, pentru când vor putea să le viziteze și ”pe viu”: Muzeul ASTRA, Muzeul de Istorie Naturală, Muzeul de Arme și Trofee de Vânătoare și Muzeul Brukenthal.

Vezi pagina Codruței Răbăgel pe facebook Vezi canalul de YouTube al Teatrului Gong Turul virtual al Muzeului ASTRA Turul virtual al Muzeului Brukenthal Turul virtual al Muzeului de Arme și Trofee de Vânătoare Turul virtual al Muzeului de Istorie Naturală

Cumpărăturile

Ar fi bine să evităm înghesuiala din magazine în perioada aceasta, iar cumpărăturile online sunt cea mai sigură metodă. Îți recomandăm aplicațiile Bringo și Glovo, prin care poți evita statul la coadă la supermarket, cu mențiunea că poți comanda prin ei cantități limitate, atât cât încape în ghiozdanul unui livrator.

Nu uita însă să susții prin alegerile tale și brand-urile locale, greu încercate în perioada asta. Bătrânu Sas s-a adaptat foarte repede situației iar acum produsele lor pot fi comandate, cu livrare gratuită, de pe noul lor magazin online. Pentru produsele de igienă personală îți recomandăm Luthelo, un brand sibian cu produse de calitate, din ingrediente naturale.

Dacă mai cunoști și alti producători locali care fac livrări, ne-am bucura să îi adăugăm în listă!

Vezi noul magazin online Bătrânu Sas Vizitează magazinul Luthelo Descarcă aplicația Bringo Descarcă aplicația Glovo

Alte sugestii

Câte fețe are Turnul Sfatului?
18 mai, Ziua Internațională a Muzeelor
Cu bicicleta prin Sibiu și împrejurimi
Tot ce trebuie să știi dacă plănuiești o vizită la Sibiu acum
Sibiu de Florii