Asociația DAR Sibiu

Organizatie Non-Guvernamentala


Despre

Asociația D.A.R. Sibiu s-a constituit cu scopul de a promova și reprezenta drepturile, nevoile și interesele copiilor și tinerilor cu dizabilități. Obiectivul Asociației este îmbunătățirea situației copiilor și tinerilor cu dizabilități și promovarea includerii și participării lor la viața comunității din care fac parte. 
 Ne dorim: 
•să fim un sprijin pentru familiile copiilor cu dizabilități pentru creșterea și educarea acestora în conformitate cu statutul lor; 
•să le oferim o lume mai veselă prin crearea unui loc de joacă special; 
•susținerea familiilor prin crearea unui centru de îngrijire și intervenție a persoanelor irecuperabile din punct de vedere fizic și mental ajunse la vârsta adolescenței.

Încercăm să le oferim copiilor din asociație altceva decât recuperarea zilnică obișnuită și anume participarea și la altfel de terapii, menite să le ofere atât zâmbete cât și socializare: călarie, înot, muzică, relaxare prin mișcare, teatru dar și distracție la locurile de joaca sau mini tabere organizate pentru ei și familiile acestora. 
Din asociație fac parte la momentul acesta 30 de copii cu diferite dizabilități: autism, tetrapareză spastică, sindrom Down, paralizie cerebrală, epilepsie, miopie, microcefalie sau alte forme de dizabilitate, care se bucură de fiecare din proiectele noastre și cărora sperăm să putem să le oferim și pe viitor cât mai multe momente de bucurie prin acțiunile noastre.

Anul acesta, deşi a fost un an destul de greu pentru copiii din asociaţia noastră, ei nemaiputând beneficia de nicio terapie din cauza pandemiei apărute, iată-ne totuşi pe baricade. 
Am reuşit, cu ajutorul autorităților locale, care sprijină și cofinanțează proiectul nostru prin Agenda Comunității, să ne adaptăm noilor reguli impuse şi să le oferim acestor copii, începând cu  23 iunie 2020 cea de-a V-a ediție a proiectului "Alt fel de terapii în DAR pentru copii speciali". Proiectul din acest an se va desfăşura până la sfârşitul lunii iulie şi va cuprinde două programe de terapie îndrăgite şi necesare copiilor din asociaţia noastră: hipoterapia şi logopedia. 
Orele de hipoterapie se desfășoară la Baza Hipică Sibiu, în zilele de marţi, joi şi vineri, între orele 10:00 şi 12:30, copiii fiind împărțiți în trei grupe, iar orele de logopedie se desfăşoară individual cu fiecare copil, ei putând beneficia, fiecare în parte, în această perioadă de 14 ore de logopedie.

Din motive de sănătate, orele de călărie de astăzi, 14.07.2020, vor fi anulate și se vor recupera în cel mai scurt timp posibil. 
Astăzi, 14.07.2020, copiii din asociatia noastră vor participa la orele de logopedie desfășurate cu cei doi logopezi. 
D-na Irina Ștef va avea ore cu copiii în intervalul orar 9-13 și 16-20.
D-na Camelia Pădurean va lucra cu copiii în intervalul 11-19.

Articol Turnu Sfatului: https://www.turnulsfatului.ro/2020/07/23/asociatia-dar-copiii-cu-dizabilitati-din-sibiu-s-au-bucurat-de-terapii-de-relaxare-175134

Evenimentele organizate de noi până acum le puteti găsi pe pagina de evenimente: http://asociatia-dar.ro/evenimente

Motto: “Rostul şederii noastre pe pământ 
nu este doar să ne intersectăm unii cu alţii, 
ci să ne ajutăm unii pe alţii până la capăt!“ (Peter De Vries)

Proiect 2019 de asemenea cofinanţat prin Agenda comunităţii: http://www.turnulsfatului.ro/2019/07/12/terapii-dar-pentru-28-de-copii-cu-dizabilitati

Alt fel de terapii în DAR pentru copii speciali - ediția a IV-a - Meloterapie 2019 - Actiune cofinantata de Primaria Municipiului Sibiu

Alt fel de terapii în DAR pentru copii speciali - ediția a IV-a - Inot 2019 - Actiune cofinantata de Primaria Municipiului Sibiu

Photo Gallery

Video

Alte sugestii

Asociatia CreativAct

Organizatie Non-Guvernamentala

Școala Trimitoare

Organizatie Non-Guvernamentala

Asociația PRIDE

Organizatie Non-Guvernamentala

International Regelo Krai Romano

Organizatie Non-Guvernamentala

CENTRUL EUROPEAN DE INTEGRARE A ROMILOR SIBIU

Organizatie Non-Guvernamentala