ASOCIAȚIA DORINTĂ, AJUTOR, RECUPERARE D.A.R., PENTRU COPII ȘI TINERI CU DIZABILITĂȚI, SIBIU

Organizatie Non-Guvernamentala


Despre

Asociația D.A.R. Sibiu s-a constituit cu scopul de a promova și reprezenta drepturile, nevoile și interesele copiilor și tinerilor cu dizabilități. Obiectivul Asociației este îmbunătățirea situației copiilor și tinerilor cu dizabilități și promovarea includerii și participării lor la viața comunității din care fac parte.
Ne dorim:
•să fim un sprijin pentru familiile copiilor cu dizabilități pentru creșterea și educarea acestora în conformitate cu statutul lor;
•să le oferim o lume mai veselă prin crearea unui loc de joacă special;
•susținerea familiilor prin crearea unui centru de îngrijire și intervenție a persoanelor irecuperabile din punct de vedere fizic și mental ajunse la vârsta adolescenței.

Încercăm să le oferim copiilor din asociație altceva decât recuperarea zilnica obișnuită și anume participarea și la altfel de terapii, menite să le ofere atât zâmbete cât și socializare: călarie, înot, muzică, relaxare prin mișcare, teatru dar și distracție la locurile de joaca sau mini tabere organizate pentru ei și familiile acestora.
Din asociație fac parte la momentul acesta 28 de copii cu diferite dizabilități: autism, tetrapareză spastică, sindrom Down, paralizie cerebrala, epilepsie, miopie, microcefalie sau alte forme de dizabilitate care se bucură de fiecare din proiectele noastre și cărora sperăm să putem să le oferim și pe viitor cât mai multe momente de bucurie prin acțiunile noastre.

Anul acesta, cu ajutorul autorităților locale, care au sprijinit și cofinanțat proiectul nostru prin Agenda Comunității, am reușit să le oferim acestor copii, pe perioada lunilor iunie și iulie, cea de-a IV-a ediție a proiectului "Alt fel de terapii în DAR pentru copii speciali", proiect prin care copii au beneficiat atât de terapii de relaxare, înot și meloterapie, dar și de logopedie.

Evenimentele organizate de noi pana acum le puteti gasi pe pagina de evenimente: http://asociatia-dar.ro/evenimente

Motto: “Rostul şederii noastre pe pământ
nu este doar să ne intersectăm unii cu alţii,
ci să ne ajutăm unii pe alţii până la capăt!“ (Peter De Vries)

http://www.turnulsfatului.ro/2019/07/12/terapii-dar-pentru-28-de-copii-cu-dizabilitati

Alt fel de terapii în DAR pentru copii speciali - ediția a IV-a - Meloterapie 2019 - Actiune cofinantata de Primaria Municipiului Sibiu

Alt fel de terapii în DAR pentru copii speciali - ediția a IV-a - Inot 2019 - Actiune cofinantata de Primaria Municipiului Sibiu

Photo Gallery

Video

Alte sugestii

ASOCIAȚIA SIBIUL CULTURAL

Organizatie Non-Guvernamentala

Jugendforum Hermannstadt

Organizatie Non-Guvernamentala

Fundatia Biserici Fortificate

Organizatie Non-Guvernamentala

Fundația Polisano

Organizatie Non-Guvernamentala

Asociația pentru Înfrumusețarea Orașului Sibiu

Organizatie Non-Guvernamentala