Forumul German Sibiu

Organizatie Non-Guvernamentala


Address

Str. G-ral. Magheru 1-3, Sibiu, Romania, 550185

Telefon

Despre

Forumul Democrat al Germanilor din România este organizaţia prin intermediul căreia comunităţile cetăţenilor români de etnie germană participă la viaţa politică din România.

Germanii din România sunt parte integrantă a statului român. Atestările documentare arată că germanii sunt prezenţi pe teritoriul României de astăzi de mai bine de opt secole, iar numărul lor a crescut sau s-a micşorat în funcţie de contextul istoric şi politic.

Primul președinte al FDGR a fost Thomas Nägler. Între 2002-2013 funcția de președinte al FDGR a fost îndeplinită de Klaus Johannis, primarul municipiului Sibiu. Din 2013 președinte al formațiunii este medicul Paul-Jürgen Porr.

Președinte de onoare al formațiunii este Paul Philippi.

În urma alegerilor locale din 2004, FDGR a deținut majoritatea în Consiliul Local Sibiu (cu 16 din 23 de consilieri) și în Consiliul Județean Sibiu (11 din 33 de consilieri), al cărui președinte este Martin Bottesch. Tot pe listele FDGR a fost ales primarul municipiului Mediaș, precum și primarul orașului Cisnădie.

La alegerile locale din 2008 FDGR a obținut 53,23% din voturile pentru Consiliul Local Sibiu (14 consilieri locali), iar Martin Bottesch, președinte în funcție al consiliului județean și candidat al FDGR pentru un nou mandat, a fost reales, întrunind majoritatea preferințelor. În premieră după 1990, un fotoliu de consilier local a revenit Forumului German la Timișoara, ca urmare a Alianței pentru Timiș, încheiate între PNȚCD, PNL și FDGR.

Alte sugestii

Fundatia Un copil, o speranta

Organizatie Non-Guvernamentala

Forumul German Sibiu

Organizatie Non-Guvernamentala

Fundația Polisano

Organizatie Non-Guvernamentala

Asociatia filantropia "Sfântul Nicolae" Sibiu

Organizatie Non-Guvernamentala

Asociatia Act Sibiu

Organizatie Non-Guvernamentala