Care sunt nevoile dumneavoastră de transport?


Construim trenul urban împreună:

Primăria Sibiu continuă demersurile inițiate în 2019 pentru crearea trenului urban care va lega sudul municipiului de vest și nord-vest, folosind și infrastructura feroviară existentă. Acest proiect a fost inițiat pentru creșterea mobilității locuitorilor, pentru a scădea timpii de deplasare și pentru a reduce nivelul emisiilor de CO2 generate de traficul auto, oferind o alternativă de transport rapidă și de încredere. 
 
În 2019 s-a inițiat corespondența cu Ministerul Fondurilor Europene și cu Ministerul Transporturilor pentru a stabili în ce condiții se poate utiliza infrastructura feroviară pentru acest proiect. De asemenea, Primăria a contractat deja o firmă specializată pentru elaborarea studiilor, analizelor și documentațiilor aferente. 
 
„Firma de consultanță a și început activitatea de analiză, o etapă obligatorie în alcătuirea documentației și, împreună cu Primăria, a inițiat chestionarea sibienilor cu privire la necesitățile de transport pe care le au. Îi invităm pe toți sibienii să completeze acest chestionar. Datele vor fi centralizate și va rezulta o analiză cu privire la cele mai frecvente trasee de deplasare. Astfel, vom putea stabili stațiile de îmbarcare - debarcare și frecvența de circulație. De aceea, este important să răspundă cât mai mulți sibieni pentru a avea un rezultat cât mai reprezentativ” (Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu)
Completează chestionarul până în 21 septembrie

Detalii chestionar:

Chestionarul poate fi completat online pe

https://forms.gle/irU66e5GpRsoM1J18

până în data de 21 septembrie 2020.
Este ușor de completat, iar timpul alocat completării este între 6 și 8 minute. Subliniem că acest chestionar este anonim. Cele 10 întrebări din formular se referă la traseele pe care vă deplasați cel mai des, iar la final veți putea transmite și problemele pe care le aveți în ceea ce privește mobilitatea în oraș. 
 
Chestionarul se poate completa și în formatul tipărit pe care îl găsiți aici: https://www.sibiu.ro/new/pdf/Chestionar%20Tren%20Metropolitan.pdf. În acest caz, după ce ați completat răspunsurile pe varianta tipărită, vă rugăm să scanați formularul și să îl transmiteți pe adresa trenulurban@sibiu.ro până în data de 21 septembrie 2020.
 
O secțiune specială dedicată acestui proiect a fost creată pe site-ul sibiu.ro, pe pagina principală. Actualizările cu privire la stadiul proiectului vor fi încărcate aici, pentru informarea dumneavoastră. 
 
 
*Sursa
Serviciul Comunicare, Relații Externe și Marketing
Primăria Municipiului Sibiu

Alte sugestii

Patru centre cu 20 de puncte de vaccinare organizate de Primăria Sibiu
Modificăm Regulamentul pentru taxa de salubrizare în funcție de consultarea publică
Dezbatere publică online pe tema modificărilor propuse pentru taxa de salubrizare
Fonduri europene în valoare de 175 de milioane de Euro atrase de Municipiul Sibiu pentru infrastructura de apă și canalizare regională
Școala Regele Ferdinand va fi extinsă și va avea o sală de sport