Asociația Casa Calfelor Sibiu

Organizatie Non-Guvernamentala / Obiectiv turistic


Despre

Povestea modernă a calfelor călătoare la Sibiu a început acum 24 de ani când tânărul Oliver Eberlein, dulgher de meserie a poposit în veșmintele sale exotice pentru prima oară în micul nostru oraș. Aveau să mai treacă însă încă nouă ani până la venirea primului grup mai mare de calfe la Sibiu. Meșteșugarii călători veniți aici în 2002 au restaurat acoperișul turnului casei din Piața Huet nr. 3. Aceast imobil, cel mai vechi al orașului, a fost redeschis după aceasta dată oficial ca și Casă a Calfelor.
Această casă este unica Casă a Calfelor din Europa de Sud-Est unde poposesc anual sute de meșteșugari din toate frățiile și asociațiile de calfe din Germania, Franța, Elveția, Austria și Danemarca.
Casa Calfelor și “pomul de cuie” montat în fața ei reprezintă un muzeu viu, păstrând urmele fiecăreia dintre sutele de calfe care au trecut pe aici. Datorită poveștiilor pe care le spune și a istoriei ei unice, această casă a devenit un important punct de atracție turistică.

Asociația Casa Calfelor Sibiu, care administrează imobilul, promovează arta meștugărească, tradiția plecării în călătorie a calfelor și, nu în ultimul rând, transferul de cunoștințe și cooperarea între tineri din întreaga Europă prin organizarea de ateliere de lucru deschise, cursuri de perfecționare, un simpozion de sculptură și diverse evenimente culturale precum concerte, spectacole de teatru, seri de prezentare, film și discuții.

Însă acum vă întrebați probabil ce sunt aceste calfele călătoare? Răspunsul e simplu: sunt tineri meșteșugari sau artiști care renunță la confortul propriei locuințe și se aventurează într-o călătorie prin întreaga lume pentru o perioadă de mininim trei ani și o zi pentru a se perfecționa și dezvolta atât pe plan

Photo Gallery

Video

Alte sugestii

Alma Vii - Centrul de interpretare a culturii tradiționale

De vizitat în județul Sibiu / Obiectiv turistic / Județul Sibiu

Asociatia CreativAct

Organizatie Non-Guvernamentala

Școala Trimitoare

Organizatie Non-Guvernamentala

Asociația PRIDE

Organizatie Non-Guvernamentala

International Regelo Krai Romano

Organizatie Non-Guvernamentala