Primăvara la Sibiu


Orașul îmbrăcat în mii de nuanțe de verde proaspăt, miresme ademenitoare de arbori înfloriți și oameni fericiți de venirea primăverii vă întâmpină în Sibiu.
📸 FB.com/carpathiantravelcenter

Ai crede că știi Sibiul, că ceea ce vezi este suficient, dar nu te mulțumi cu priveliștea! Îndrăznește să afli mai multe despre orașul de pe Cibin alături de un ghid de turism specializat care cunoaște istoria locului, dar mai ales poveștile intrigante.

📸 instagram.com/palakpakhan

Sibiu walking tour Ghizi de turism Sibiu

Dacă acum câteva sute de ani fortificația proteja orașul de invaziile inamicilor, în zilele noastre ele ne păzesc de ritmul alert al vieții secolului XXI. Odată ce ai trecut pragul incintei de fortificare, timpul pare a se opri, zgomotul traficului dispare, lăsând loc stării de grație și relaxare.

📸 „Portile orasului Sibiu existente odinioara” - Albumul Böbel

Traseul fortificațiilor

Arhitectura barocă a Palatului Brukenthal se face remarcată în Piața Mare, dar interiorul este și mai captivant. Lucrările artiștilor așteaptă să fie admirate în cele mai frumoase saloane. Nu rata o plimbare în curtea interioară și ciocolata Brukenthal.

📸 Curtea interioară a Palatului Brukenthal - Muzeu Național Brukenthal

Galeria de artă românească Galeria de artă europeană

Sibiul înseamnă și o varietate de peisaje și culturi în localitățile din împrejurimi. Vizitează colecția de icoane pe sticlă aduse la Sibiel din toată țara și savurează o masă gustoasă la o familie de mărgineni.

📸 Sibiel (c) instagram.com/radutudoroiu

Muzeul de icoane pe sticlă „Preot Zosim Oancea” Prin împrejurimile Sibiului

Primăvara aduce un suflu proaspăt și surplus de energie numa bună de consumat într-un pedalat sănătos pe traseele de bicicletă marcate. Organizat sau pe cont propriu, on și off the road.
📸 instagram.com/melinda_fiscu/

Pedalat organizat Pedalat pe trasee de bicicletă marcate

Alte sugestii

Cu bicicleta prin Sibiu și împrejurimi
Tot ce trebuie să știi dacă plănuiești o vizită la Sibiu acum
Sibiu de Florii
Paștele în Sibiu
„O vedere din Gușterița" - concurs de fotografie [termen limită: 10 octombrie 2021]