Classics for Pleasure

Organizator de Evenimente


Despre

Classics for Pleasure Sibiu – un concept “music all inclusive”

La mijlocul lunii august, Sibiul se lasă vrăjit de muzica clasica la cel mai inalt nivel.

ELITE ART Club UNESCO aduce la Sibiu unii din cei mai buni artiști actuali de operă și muzică simfonică, în cadrul festivalului Classics for Pleasure.

12 de tineri cântăreți de operă, din tara si strainatate încep în luna august un un stagiu de perfectionare in cadrul Centrului de Excelenta in Opera initiat de ELITE ART Club UNESCO. Aflat la a 3-a editie, cursurile de maiestrie artistica se adreseaza tinerilor artisti care isi doresc o cariera internationala in domeniul operei. Dupa o selectie riguroasa, tinerii artisti care vor face ultimii pasi in desavarsirea profesionala au ocazia să studieze cu reputați profesori ai Operei Metropolitane din New York.

Pe parcursul celor zece zile, muzicienii vor studia alături de contratenorul Ira Siff, de vocal-coachul Liora Maurer și vor învăța arta comunicarii cu dirijorul si orchestra – ca partener de scena. Munca lor va fi incununata in cadrul unei Gale de Opera ”Voices of Romance” – care va avea loc in prima seara a festivalului Classics for Pleasure.

“Intr-o perioada in care opera romaneasca are nevoie de valori autentice, de nivel international, ne-am asumat o sarcina importanta – aceea de a crea un proiect de lidership in domeniu cultural” – declara Laurentiu DASCA – Directorul Artistic al ELITE ART Club UNESCO si al Centrului de Excelenta in Opera. “Daca tinerii artisti romani nu isi pot permite un masterclass in strainatate cu maestrii profesori de la Metropolitan Opera - cea mai renumita opera din lume, ELITE Art Club UNESCO - sustinut de Centrul Cultural al Ambasadei Statelor Unite ale Americii (la Bucuresti) au colaborat cu succes, oferind in acest an o prima editie internationala. In editia actuala, cat si cele anterioare, au beneficiat de burse de pregatire atat tineri masteranzi ai Universitatilor de Muzica, cat si angajati ai majoritatii Operelor importante din tara noastra, iar la aceasta editie am deschis accesul si artistilor straini dornici de perfectionare artistic”.

Concertul laureaților Centrului de Excelență în Operă va deschide festivalul Classics for Pleasure, în Piața Mare, în data de 16 august. Tinerii soliști vor fi acompaniați de Orchestra Filarmonicii de Stat din Sibiu, sub bagheta maiastra a dirijoarei Lucy Arner din New York, pe scena ce va fi montată în centrul Sibiului. A doua seara a festivalului Classics for Pleasure în 17 august, va avea ca invitati pe Soprana - Ana Donose, Mezzosoprana - Oana Andra și ca invitat special pe tenorul Teodor Ilincai - cunoscut pentru rolurile sale pe cele mai mari scene ale Europei - in spectacolul Proms of Delight – un concept creat de ELITE ART Club UNESCO dupa modelul BBC Proms – cel mai mare festival de musical clasica din lume. Orchestra Bucharest Symphonic Pops va fi dirijată de Constantin Adrian Grigore – un experimentat tanar dirijor cu activitate nationala si internationala, prim dirijor al Filarmonicii Oltenia din Craiova . Ediția 2013 a festivalului Classics for Pleasure se va încheia în 18 august cu un spectacol grandios – Classics Spectacular – cu repertoriu de muzica clasica. Orchestra Romanian Sinfonietta sub bagheta plina de inspiratie, ritm si armonie a Maestrului Horia Andreescu, va avea ca solista pe violonista Ioana Cristina Goicea – laureata a Eurovision Young Classics in urma cu 2 ani.

Festivalul Classics for Pleasure este un eveniment organizat de Asociația ELITE ART Club UNESCO, sustinut de Ministerul Culturii si Ambasada Statelor Unite ale Americii (la Bucuresti). Actiune cofinantata de Consiliul Local Sibiu prin Primaria si Casa de Cultura a Municipiului Sibiu. Sponsori ai evenimentului: Continental Automotive Systems si Casa de avocatura Corciu si Asociatii.
Asociaţia ELITE ART Club UNESCO este o organizaţie naţională neguvernamentală și are drept scop promovarea valorilor culturii contemporane româneşti în ţară şi străinătate, precum şi educarea publicului în spiritul recunoaşterii şi aprecierii lor.

Alte sugestii

ASOCIAȚIA VOCART

Organizator de Evenimente

Colinele Transilvaniei

Activități în județul Sibiu / Organizator de Evenimente / Județul Sibiu

Freeride Romania

Organizator de Evenimente

Wednesday book club

Organizator de Evenimente

Artă.nonstop

Organizator de Evenimente