Comuna Sadu - Tocile - Vârful Măgura (1304 m)

Ruta turistica


Despre

Comuna Sadu - Tocile - Vârful Măgura (1304 m), pe marcaj punct albastru.
Curmătura Măgurii (pe marcaj bandă roşie). Întoarcerea/coborârea se face în Valea Sadului, la lacul de acumulare Sadu II, pe marcaj punct roşu. De aici se revine în comună, de-a lungul DJ105G.

Aici, turistului i se deschid câteva panorame superbe, spre Depresiunea Sibiului, în care foarte bine se vede oraşul Cisnădie, spre Podişul Hârtibaciului şi, evident, spre Valea Sadului. Întoarcerea se face pe la Masa Verde (Valea Sadului), pe marcaj cruce roşie.
Întoarcerea/coborârea se face prin Cisnădie, pe marcaj cruce roşie. De aici, pe DJ106C, se revine în comuna Sadu. Acest traseu permite vizitarea oraşului Cisnădie, centru de marcă al industriei noastre textile (este oraşul în care a fost înfiinţată prima şcoală cu acest profil de pe actualul teritoriu al României, în anul 1888; tot aici fiinţează, din anul 1974, o expoziţie muzeală dedicată acestei ramuri industriale, aflată astăzi în subordinea unei societăţi comerciale. Organizată în patru săli, expoziţia respectivă prezintă, prin diverse obiecte şi instalaţii, o sinteză a istoriei ţesutului, de la meşteşug la industrie); de asemenea, aici se mai poate face un tur al cetăţii ţărăneşti din centrul localităţii, ridicată în jurul bisericii construite în stil romanic în cursul secolului al XII-lea şi modificată ulterior în stil gotic, prima din Transilvania dotată cu paratrăsnet.

Puncte din rută