Consultări publice ample pe tema Centrului pentru Spectacole și Conferințe


Centrul pentru Spectacole și Conferințe care va fi construit în zona Pieței Teatrului a fost subiectul acestei săptămâni în activitatea Primăriei Sibiu, organizându-se mai multe sesiuni de consultare publică pe tema studiul de prefezabilitate realizat de municipalitate pentru acest proiect de mare amploare. Studiul a fost elaborat de o firmă cu renume internațional în acest domeniu: Ove ARUP & Partners International Limited. 

“Sibiul este deja profilat internațional ca oraș cultural, iar acest Centru pentru Spectacole și Conferințe va răspunde nevoii de spații indoor pentru ca evenimentele de calitate ale Sibiului să aibă o scenă pe tot parcursul anului. Demersurile pentru construcția Centrului sunt foarte complexe, presupunând mai multe etape de analiză și studiu. Am finalizat studiul de prefezabilitate și am dorit să aflăm opinia și sugestiile principalilor factori interesați cu privire la propunerile înaintate de această companie profesionistă. De altfel, în fiecare etapă a proiectului vom organiza astfel de consultări pentru că îmi doresc ca cel mai mare și costisitor proiect al Sibiului să fie acceptat și susținut de sibieni și de comunitatea culturală a orașului.” (Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu).

În perioada 1-5 noiembrie 2021 au avut loc astfel o serie de întâlniri de lucru constructive, în format online, cu: 
 
  • Consilieri locali ai Sibiului
  • Comunitatea cultural-creativă din Sibiu - organizatori de evenimente și festivaluri. 
  • Reprezentanți din domeniul turistic și a organizatorilor de congrese și evenimente
  • Specialiști din domeniul arhitecturii, urbanismului, istoriei și patrimoniului, al planificării urbane și strategiei
  • Diplomați și atașați culturali din cadrul Ambasadelor 
  • Mass media locală

La finalul acestor consultări, compania Ove ARUP & Partners va prelucra sugestiile primite și le va încorpora în studiu pe cele care aduc plus valoare. Până la finalul lunii noiembrie studiul de prefezabilitate astfel completat va fi publicat pe site-ul sibiu.ro, pentru a putea fi consultat și de publicul larg. Vom reveni cu un anunț în momentul publicării acestuia pentru a-i invita pe sibieni să ne transmită opinia lor. 
 
 

Serviciul Comunicare 
Primăria Municipiului Sibiu

Alte sugestii

Sprijin concret pentru refugiații din Ucraina care ajung în Sibiu
Ghișeul digital al Primăriei Sibiu, în testare
Pasajul pietonal Șaguna s-a redeschis de astăzi circulației pietonale
Primăria Sibiu a stabilit locațiile pentru autorecenzare asistată în cadrul Recensământului Populației și Locuințelor
Noi investiții în clădirile unităților de învățământ preuniversitar din Sibiu