Consultăm sibienii pe tema mobilității în Sibiu


Primăria Sibiu actualizează în această perioadă Planul de Mobilitate Urbană Durabilă a Sibiului, necesar și pentru accesarea de fonduri europene în cadrul financiar 2021- 2027.  

În acest scop, în perioada 5 – 16 aprilie, firma contractată pentru actualizarea documentului - SC Foreign Investment Projects (FIP) Consulting SRL București – va desfășura mai multe activități de colectare a datelor de trafic și mobilitate, în teren. 

În perioada menționată, reprezentanții consultantului vor fi prezenți în toate cartierele municipiului, pentru a efectua recensăminte de trafic și anchete origine - destinație la toate intrările rutiere în municipiu, acțiune care se va desfășura cu sprijinul Poliției Rutiere Sibiu. 

De asemenea, vor intervieva sibienii prin intermediul unor chestionare adresate pietonilor și bicicliștilor și vor analiza sistemul de transport public prin măsurători ale numărului de pasageri în stațiile de autobuz și în autobuze.

Pentru a colecta date cât mai reprezentative asupra mobilității urbane în Sibiu, este necesară o participare cât mai largă a sibienilor, prin completarea unor chestionare. Pe această cale îi rugăm pe sibienii care vor fi abordați de intervievatori, să acorde câteva minute pentru a răspunde întrebărilor despre mijlocul de deplasare pe care îl utilizează cel mai des și problemele cu care se confruntă în cazul transportului public, a spațiilor de parcare sau în deplasarea pe jos. 

În cazul în care, în zilele următoare, nu veți fi abordați pe stradă pentru a răspunde chestionarului privind mobilitatea urbană, vă invităm să vă exprimați punctul de vedere asupra mobilității în Sibiu prin completarea în format electronic a chestionarului disponibil aici:
Deschide chestionarul:

Alte sugestii

Sprijin concret pentru refugiații din Ucraina care ajung în Sibiu
Ghișeul digital al Primăriei Sibiu, în testare
Pasajul pietonal Șaguna s-a redeschis de astăzi circulației pietonale
Primăria Sibiu a stabilit locațiile pentru autorecenzare asistată în cadrul Recensământului Populației și Locuințelor
Noi investiții în clădirile unităților de învățământ preuniversitar din Sibiu