CSM Sibiu


Address

Strada Vasile Aaron 20, Sibiu

Despre

CSM Sibiu a fost înfiinţat în anul 1959 sub denumirea de Clubul Sportiv Muncitoresc Sibiu. Obiectivul principal atât la momentul înfiinţării, cât şi în prezent, este promovarea sportului de înaltă performanţă.

Primele secţii au fost cele de atletism, judo, box, rugby, haltere.
De-a lungul timpului, alăturându-se călăria, sărituri în apă, schi, tenis, handbal, volei etc.

Sporturile de echipă au fost şi sunt bine reprezentate în istoria clubului. Echipele de volei, handbal şi rugby au avut comportări meritorii în campionatele naţionale, fiind foarte aproape de titlurile naţionale .

Atletismul este o altă secţie care a adus faimă Sibiului, în mod special prin aruncătoarele de suliţă şi greutate.Claudia Isailă a fost în anul 1991 Campioană Mondială la aruncarea suliţei.

Sportul ecvestru a fost şi rămâne o ramură parte în spectrul sportiv sibian. Simbioza om – cal este punctul de atracţie pentru publicul sibian.

Secţia de box, una dintre cele mai vechi ale CSM, este şi în continuare vârf de lance în pregătirea sportivilor. Boxul feminin a găsit la clubul nostru un locaş de dezvoltare.

Săriturile în apă reprezintă o altă secţie reprezentativă a clubului sibian. Ruxandra Hociota rămâne şi astăzi sportiva cu cel mai bun rezultat din istoria acestei discipline, şi anume câştigarea Cupei Europei în 1979, competiţie organizată la bazinul Olimpia.

Tenisul de câmp, judo-ul şi schi-ul sunt deasemenea secţii prolifice atât în promovarea sportivilor, cât şi prin rezultatele obţinute.

În prezent, CSM SIBIU are un număr de 184 de sportivi legitimaţi,11 antrenori şi 10 sportivi componenţi ai loturilor naţionale.

Alte sugestii

Sibiul Verde

Organizatie

Capital Cultural

Organizatie

Consiliul Județean al Elevilor Sibiu

Organizatie

FUNDATIA LOBBYART

Organizatie

Orin Arts&Crafts

Organizatie