Depuneți declarații pentru imobilele nelocuite, pentru scutirea de la plata taxei de salubrizare!


Sibienii nu mai datorează taxă de salubrizare pentru imobilele nelocuite.

Odată cu modificarea Regulamentului privind taxa de salubrizare care a intrat în vigoare în 1 februarie 2021, sibienii nu mai datorează taxă de salubrizare pentru imobilele nelocuite. 
 
Pentru a beneficia de această prevedere a noului Regulament, reamintim proprietarilor care dețin imobile nelocuite/nefuncționale că au obligația să depună anual o declarație de impunere, până la data de 31 martie pentru anul în curs, împreună cu confirmarea din partea asociației de proprietari / locatari – în cazul imobilelor ce fac parte din asociații și/sau orice alt document care să ateste faptul că imobilul este nelocuit/nefuncțional în cazul celorlalte imobile. 

Precizăm că TOȚI proprietarii care dețin astfel de imobile nelocuite au obligația de a depune această declarație, chiar dacă în 2016 sau ulterior au depus deja o declarație de impunere în acest sens. Această măsură a fost luată pentru ca Direcția Fiscală să aibă o situație cât mai clară și actualizată privind imobilele pentru care nu se va mai plăti taxă de salubrizare. 

În situația în care acești proprietari nu depun declarația până la data de 31 martie, se va stabili din oficiu o taxă de salubrizare în cuantumul penalizator egal cu dublul valorii abonamentului PRACTIC, adică 84 de lei/lună.
Formularul pentru această declarație poate fi descărcat de aici:

Pentru a depune această declarație nu este nevoie să vă deplasați la ghișeele Direcției Fiscale, ci puteți să o trimiteți și online, pe declaratie.salubrizare@sibiu.ro

*sursa
Serviciul Comunicare, Relații Externe și Marketing 
Primăria Municipiului Sibiu

*credit foto
Atlas Obscura by Unsplash

Alte sugestii

Primăria Sibiu se alătură programului național Noaptea Muzeelor cu turnurile de pe str. Cetății și Turnul Sfatului
Începe construcția unei noi creșe în cartierul Țiglari, lângă grădinița 36, pe str. Constructorilor
Procedură de achiziție: Iluminat nou, ecoeficient, în zona industrială vest a orașului
Poliția Locală continuă acțiunile de prevenire a aruncării deșeurilor în locuri nepermise
Primăria Sibiu instalează platforme noi, cu acces controlat, pentru colectarea deșeurilor în zonele de blocuri