Gusturile Toamnei, o avanpremieră pentru Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019


Regiunea Sibiului, poarta de sud a Transilvaniei, se pregătește să poarte onorantul titlu de Regiune Gastronomică Europeană în 2019, un program gestionat de Consorțiului format din Consiliul JudețeanSibiu, Primăria Municipiului Sibiu, Primăria Municipiului Mediaș, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură, Universitatea Lucian Blaga și Asociația Județeană de Turism Sibiu.

Consorțiul Sibiu Regiune Gastronomică Europeană și partenerii săi organizează un eveniment de mare amploare, în avanpremiera programului anului 2019: Gusturile Toamnei.

Acesta va consta în sesiuni de live cooking, însoțite de diverse spectacole, momente artistice și ateliere pentru copii. Evenimentul se va desfășura în mai multe locații din regiunea Sibiu după următorul program:

🔹 Municipiul Sibiu:

Pe strada Cetății, în 11 și 12 august, între orele 12-22 vor avea loc spectacole de live cooking
În Muzeul în Aer Liber Astra, la Târgul de Țară - începând de sâmbătă, ora 12 și duminică, de la aceeași oră se va desfășura un eveniment denumit Angus Steak Mega Show în cadrul căruia se va pregăti un taur la proțap și alte bunătăți tradiționale, într-un show culinar live; duminică, 12 august, producători locali vor fi prezenți în cadrul evenimentului.

🔹 Municipiul Mediaș (la Hanul Greweln):

Sâmbătă, 11 august :

- Orele 11-13 – ateliere pentru copii
- Orele 13-20 – preselecția concursului European Young Chef Award, deschis publicului
- Orele 17-22 – spectacol folcloric

Duminică, 12 august:

- Orele 12-14 – ateliere pentru copii
- Orele 12-20 – live cooking în cadrul evenimentului Gusturile Toamnei

🔹 Săliște (Piața Junilor) în zilele de 11 și 12 august, vor avea loc sesiuni de gătit live în cadrul evenimentului Gusturile Toamnei. În paralel se va desfășura programul cultural cu ocazia Zilelor Culturale ale orașului Săliște organizat de către Primăria Săliște în cadrul cărora publicul se va putea bucura de prezenșa artistei Andreea Bălan și DJ Mircea Mihăilă.

🔹 Miercurea Sibiului:

- Duminică, 12 august, între orele 14 – 20, în Piața Corneliu Medrea, va avea loc un spectacol folcloric susținut de artiști și ansambluri profesioniste de muzică populară, dar și de grupuri de copii și tineri din Miercurea. Veți putea degusta bunătăți tradiționale gătite de localnici.

🔹 Ocna Sibiului sâmbătă și duminică, 11 și respectiv, 12 august, între orele 12 – 22, pe platoul superior al lacurilor exterioare de la Ocna Sibiului vă veți putea bucura de soare și de sesiuni continue de live cooking.

🔹 Cisnădioara (la pensiunea Apfelhouse) vor avea loc sesiuni de live cooking și alte surprize pregătite de gazde.

Sibienii vor putea gusta din felurile preparate în aceste sesiuni de live cooking, utilizând un token(jeton) inscripționat cu logo-ul Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019. Jetonul are o valoare de 5 lei și va putea fi cumpărat din zona de desfășurare a evenimentelor. Vor putea fi utilizate unul sau mai multe jetoane, în funcție de prețul preparatului.

Alte sugestii

Prima acțiune împotriva căpușelor din acest an
Restricții în trafic pentru lucrări
Skate park-ul din Sibiu se extinde cu o nouă instalație
Municipiul Sibiu va avea un centru de vaccinare drive-through pe Cazarma 90
Amenajarea Lacului lui Binder pentru sport și agrement, în linie dreaptă