Începe construcția unei noi creșe în cartierul Țiglari, lângă grădinița 36, pe str. Constructorilor


Creăm 90 de locuri noi pentru antepreșcolari într-o clădire nouă, modernă, pe care o vom dota cu tot ce e necesar. Am semnat contractul pentru construcția unei creșe în cartierul Țiglari, investiția însumând 4,5 milioane de lei pe care i-am obținut din fonduri europene. În scurt timp semnăm și contractul pentru creșa din cartierul Ștrand, cu încă 105 locuri. În toamnă vom pune la dispoziția părinților alte 35 de locuri pentru copiii cu vârsta de 2 și 3 ani în cartierul Lazaret, pe str. Lebedei, într-un imobil pe care l-am achiziționat anul trecut și a cărui modernizare este în curs. Avem în desfășurare procedura de achiziție pentru amenajarea unei noi creșe în cartierul Vasile Aaron, iar în fază avansată sunt și proiectele de construcție a creșelor noi din în Piața Cluj și în cartierul Reșița. Prin urmare, prin toate aceste proiecte concrete aflate deja în curs, suplimentăm locurile din creșele sibiene cu peste 400 de locuri noi.(Astrid Cora Fodor, primarul municipiului Sibiu)

Clădirea cu parter și etaj, va avea o suprafață de aproape 1300 m2 în care se vor amenaja 6 săli pentru cursuri, o sală multifuncțională, bucătărie și o sală specială pentru biberoane, un cabinet medical, spălătorie, grupuri sanitare, vestiare pentru angajați, filtre de primire a copiilor și un depozit pentru cărucioare. 

Contractul semnat a fost semnat cu firma SC Rara Invest SRL Sibiu, în urma unei proceduri în cadrul căreia au fost depuse 6 oferte care au fost evaluate fiecare individual și în detaliu de către comisie, însumând sute de pagini de documentații. Lucrările prevăzute în contract includ: 

  • Construcția clădirii, izolată termic, cu centrală termică proprie și cu un acoperiș “verde”, înierbat
  • Amenajarea rețelelor de utilități în imobil, inclusiv prize de date și TV în fiecare sală de curs. Instalație de încălzire va fi amenajată în pardoseală, iar pe acoperiș vor fi amplasate panouri solare pentru acoperirea necesarului de energie pentru apă caldă în lunile însorite.
  • Instalarea unui sistem de supraveghere antiefracție cu senzori de mișcare 
  • Amenajarea curții, a aleilor pietonale, a zonelor verzi și crearea unui loc de joacă echipat special pentru copiii de vârstă antepreșcolară. 
“Ne bucurăm și suntem încântați să fim parteneri cu Primăria Sibiu în construirea unei noi creșe. Formarea generațiilor viitoare, prin oferirea educației de calitate și condiții de studiu trebuie să reprezinte un scop pentru fiecare membru al unei comunități responsabile, iar noi, cei de la RARA, ne implicăm în acesta prin activitatea noastră principală: construcțiile. Vom depune toate eforturile să terminăm la timp această construcție pentru ca în acest loc copiii sibieni să poată învăța, să se poată juca și să crească frumos.” (Rareș Sârbu, manager general SC RARA Invest SRL)  

La finalul lucrărilor se vor asigura și dotările necesare funcționării creșei, atât pentru bucătărie și spălătorie, cât și pentru sălile de curs.  

Termenul de execuție prevăzut în contract este de 10 luni. Odată finalizată, această creșă va funcționa cu program prelungit. 

Alte sugestii

Sprijin concret pentru refugiații din Ucraina care ajung în Sibiu
Ghișeul digital al Primăriei Sibiu, în testare
Pasajul pietonal Șaguna s-a redeschis de astăzi circulației pietonale
Primăria Sibiu a stabilit locațiile pentru autorecenzare asistată în cadrul Recensământului Populației și Locuințelor
Noi investiții în clădirile unităților de învățământ preuniversitar din Sibiu