Întâlnire cu primarul Sibiului în cartierul Terezian


Fundația Comunitară Sibiu organizează în acest an, în cartierul Terezian, „Zilele Vecinătății”, un program dedicat comunității sibiene, cofinanțat de Primăria Municipiului Sibiu, prin Agenda Comunității 2019.

În această după-amiază, de la ora 17, la Școala Gimnazială nr.13, locuitorii din cartier sunt invitați la o întâlnire cu primarul municipiului Sibiu, doamna Astrid Fodor. Aceștia pot aduce în atenția administrației locale problemele specifice cartierului și ale locuitorilor săi și pot găsi împreună posibile soluții. De asemenea, vor fi prezentate programele de investiții derulate în ultima perioadă de administrația locală, precum și proiectele aflate în diferite stadii de implementare sau proiectare.

Evenimentul continuă vineri, 27 septembrie, începând cu ora 17,30 la magazinul Simpa de pe strada Gladiolelor cu programul „Ghid sibian”. Aici vor avea loc prezentări despre încărcarea sesizărilor în Sibiu City App, cum să gestionezi mai eficient o asociație de proprietari, bugetare participativă, stadiile de viață ale unui proiect de infrastructură, colectarea selectivă etc.

Sâmbătă, 28 septembrie, de la ora 10 este planificată „Curățenia de toamnă”. Locuitorii din cartierul Terezian, dar și sibienii interesați sunt așteptați în parcul de pe strada Lungă unde vor primi mănuși, saci pentru gunoaie, foarfece și alte instrumente pentru curățenia de toamnă în jurul blocului sau în spațiile publice din cartier.

Evenimentele planificate în această săptămână se încheie duminică, 29 septembrie, cu un „Tur ghidat al cartierului”, între orele 11 și 17 . Alături de ghidul Adela Dadu, locuitorii vor face o plimbare prin istoria și locurile cunoscute și mai puțin cunoscute ale Terezianului.

Programul „Zilele Vecinătății” continuă în perioada 4-6 octombrie cu „Zilele Sărbătorii”, în cadrul cărora strada Gladiolelor va fi transformată în zonă de sărbătoare și povești, cu activități pentru toate vârstele și gusturile.

Zilele Vecinătății - Cartierul Terezian

Alte sugestii

Patru centre cu 20 de puncte de vaccinare organizate de Primăria Sibiu
Modificăm Regulamentul pentru taxa de salubrizare în funcție de consultarea publică
Dezbatere publică online pe tema modificărilor propuse pentru taxa de salubrizare
Fonduri europene în valoare de 175 de milioane de Euro atrase de Municipiul Sibiu pentru infrastructura de apă și canalizare regională
Școala Regele Ferdinand va fi extinsă și va avea o sală de sport