Muzeul de Etnografie Universală "Franz Binder"


Program

Închis
Vezi programul

Address

Piața Mică, Nr. 11, Sibiu, România

Despre

Muzeul de Etnografie Universală "Franz Binder" a fost deschis publicului în anul 1993, fiind primul și unicul muzeu de etnografie extra-europeană din România. Muzeul este situat în Piața Mică nr. 11 din Sibiu și constituie parte componentă a Complexului Național Muzeal ASTRA.

Sediul muzeului este o clădire monument istoric, construită în stil neogotic în perioada 1865-1867, servind inițial drept centru al breslelor, sub denumirea de Casa Asociației Micilor Meseriași. După cel de-al doilea război mondial edificiul va fi cunoscut sub numele de Casa Hermes şi va avea întrebuințări diverse (spaţiu comercial sau administrativ) până în anul 1989, când se restaurează şi devine sediul expoziţiilor Muzeului „Franz Binder”.

Muzeul găzduiește expoziția permanentă "Din cultura și arta popoarelor lumii", precum și expoziții temporare cu titlul "Din creația artizanală a popoarelor lumii". La ora actuală, muzeul are 3.000 de exponate din nordul Africii și izvoarele Nilului, China, Japonia, Oceania, Asia Mică, Brazilia, Laponia sau Australia, care se împart în colecții ”vechi” (achiziționate până în a doua jumătate a secolului al XIX-lea) și colecții ”noi" (achiziționate după 1990).

Photo Gallery

Alte sugestii

Muzeul Civilizaţiei Transilvane ASTRA

Muzeu

Muzeul de Vânătoare "August von Spiess"

Muzeu

Casa Albastră - Galeria de Artă Românească

Muzeu

Casa Altemberger - Muzeul de Istorie

Muzeu

Muzeul ASTRA

Muzeu