Noul Plan Urbanistic General al Sibiului. Consultăm sibienii cu privire la nevoile lor în dezvoltarea urbanistică a orașului


Primăria Sibiu lucrează în prezent la actualizarea Planului Urbanistic General al Sibiului (PUG), prin intermediul firmei specializate contractate: asocierea SC Daedalus Proiect Sibiu/ Universitatea de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu – Centrul de Cercetare, Proiectare, Expertiză și Consulting București / SC Intergraph Computer Services SRL.

În această etapă a elaborării PUG-ului se efectuează studii de fundamentare pentru noua documentație care presupun, printre altele, consultarea sibienilor cu privire la problemele cu care se confruntă în acest moment, dar și cu privire la nevoile pe care le au pentru care își doresc să se găsească soluții în noul PUG. 

“Pentru ca varianta actualizată a PUG-ului să fie cât mai aproape de ceea ce își doresc sibienii pentru orașul lor, am dispus firmei contractate prin sarcinile contractuale să prevadă consultări cu cetățenii, sub toate formele și în mai multe etape. Viziunea PUG-ului este definită prin motto-ul <<Sibiul meu, Sibiul nostru>> Prin urmare, îi invit pe sibieni să răspundă acestui chestionar în număr cât mai mare pentru a putea contura o imagine cât mai realistă a Sibiului din prezent, ceea ce ne va permite să planificăm corect viitorul orașului.” (Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu) 

Chestionarul se completează ușor, în 10 minute și este anonim.
COMPLETEAZĂ ACUM

Pentru sibienii care nu utilizează instrumentele electronice, chestionarul va fi disponibil în format tipărit, începând de miercuri, 18 august, la Centrul de Informații pentru Cetățeni din sediul Primăriei Sibiu din Piața Mare, precum și la ghișeele Direcției Fiscale din sediul de pe strada Turismului și din sediile Primăriei din Piața Mare și bulevardul Victoriei.  

Vă invităm să completați acest chestionar până în data de 29 august. 

Pe parcursul elaborării PUG-ului veți găsi informații actualizate în timp real pe site-ul pug2021.sibiu.ro și pe pagina de Facebook dedicată, PUG Sibiu. Vă invităm să ne urmăriți pentru a fi la curent cu etapele și mai ales cu sesiunile de consultare publică.

REAMINTIM PE SCURT IMPORTANȚA ȘI ROLUL PLANULUI URBANISTIC GENERAL:

Planul Urbanistic General reprezintă baza avizării tuturor investițiilor publice și private din oraș. Acest document strategic este important pentru că definește în linii generale dezvoltarea coerentă a orașului în următorii 10 ani. 
 
Planul urbanistic general cuprinde reglementări pe termen scurt, cu privire la: delimitarea teritoriului municipiului, stabilirea modului de utilizare a terenurilor, modernizarea infrastructurii orașului,  stabilirea zonelor protejate și de protecție a monumentelor istorice și a siturilor arheologice, etc.
 
Pe termen mediu și lung, PUG-ul stabilește: evoluția în perspectivă a localității, direcțiile de dezvoltare funcțională, traseele coridoarelor de circulație, zonele de risc natural delimitate și declarate astfel, conform legii, precum și măsurile specifice privind prevenirea și atenuarea riscurilor, utilizarea terenurilor și realizarea construcțiilor în aceste zone, lista principalelor proiecte de dezvoltare și restructurare, stabilirea și delimitarea zonelor cu interdicție temporară și definitivă de construire, precum și delimitarea zonelor în care se preconizează operațiuni urbanistice de regenerare urbană.

Alte sugestii

Sprijin concret pentru refugiații din Ucraina care ajung în Sibiu
Ghișeul digital al Primăriei Sibiu, în testare
Pasajul pietonal Șaguna s-a redeschis de astăzi circulației pietonale
Primăria Sibiu a stabilit locațiile pentru autorecenzare asistată în cadrul Recensământului Populației și Locuințelor
Noi investiții în clădirile unităților de învățământ preuniversitar din Sibiu