Pista de biciclete Sibiu - Rășinari

Obiectiv turistic


Program

Deschis
Vezi programul

Address

Punct de plecare: Muzeul în aer liber ASTRA, Sibiu

Despre

Traseu: Muzeul în aer liber ASTRA (Sibiu) - Rășinari - Muzeul în aer liber ASTRA - Sibiu

Din 11 octombrie 2014, iubitorii de mişcare în aer liber şi de plimbare cu bicicleta, beneficiază de o pistă de agrement destinată strict acestui scop.

Pista care începe în Dumbrava Sibiului (zona Grădinii zoologice) măsoară în totalitate 10.623 metri, fiind structurată pe 3 tronsoane distincte şi este cotată ca grad de dificultate UŞOR.

Tronsonul 1: în lungime de 4860 metri, asfaltat integral, se derulează între Dumbrava şi Tropinii Noi, fiind accesibilă tuturor categoriilor de biciclete.

Tronsonul 2: în lungime de 4455 metri, care şerpuieşte efectiv prin Pădurea Dumbrava, este alcătuit dintr-o structură stabilizată, accesibilă mai ales bicicletelor de trekking şi mountain bike.

Tronsonul 3: care se desfăşoară între Staţia de tratare a apei şi intrarea în Sibiu (Calea Poplăcii) şi flanchează lateralele DJ 106R, măsoară 1308 metri, asfaltaţi integral, fiind accesibil tuturor categoriilor de biciclete.

Fiind vorba de o pistă de agrement, viteza de deplasare recomandată este de 10 - 15 km/oră. De asemenea, în scopul evitării accidentărilor este interzis accesul cu mopede, motociclete sau cu oricare alt tip de vehicule şi atelaje.

Lungime: 10,6 km

Grad de dificultate: ușor

Sezonalitate: Accesibil în toate sezoanele.

SURSA text si poze: http://www.sibiu-turism.ro/Ce-facem-Activitati--Trasee-de-bicicleta-Pista-de-biciclete-Sibiu-Rasinari.aspx

Pret bilet

  • free

Photo Gallery

Alte sugestii

Rezervația Lacul și Golul Alpin Bâlea

Obiectiv turistic

Transfăgărășanul

Obiectiv turistic

Turnul Pielarilor

Obiectiv turistic

Lacul și Cascada Bâlea

Obiectiv turistic

Muzeul Sătesc BADEA CÂRȚAN

Obiectiv turistic