Poteca Slow Food

Organizatie Non-Guvernamentala


Despre

Proiectul își propune elaborarea și tipărirea a două materiale: o broșură cu povești de cultură gastronomică, adaptate pentru copii și o hartă a județului Sibiu. Aceasta din urmă va cuprinde o rută și o listă de recomandări pe acest traseu. Recomandările sunt de fapt poveștile din broșură scrise astfel încât să convingă familiile cu copii să viziteze satele sibiene pe urmele gusturilor locale. Descoperirea efectivă a gusturilor va fi oferită local prin intermediul unor ateliere senzoriale pentru copii si adulți. Experiența este una tip slow living adică de descoperire înceată și propune petrecerea împreună cu familia a jumătate de zi într-un sat cu pretextul unui interes comun: gustul mâncării și legătura cu natura.
Nevoia principală de la care a plecat conceptul potecii Slow Food este necunoașterea de către copii și părinți a originii alimentelor consumate, a specificului teritoriului din zona noastră și a modului de trai a celor care produc aceste alimente. Cunoașterea acestor elemente, duce credem noi, la un consum sporit de produse locale, o grijă crescută față de mediul natural și modalități de producție sănătoase dar și la protejarea micilor comunități în care se produce această mâncare. În plus acest gen de experiențe i-ar putea ajuta pe copii, și părinți implicit să își regândească alimentația zilnică și să își educe comportamentul alimentar, bazând-se pe principiile slow food.
Creșterea consumului de produse locale cu origini cunoscute este principala schimbare dorită. Beneficiile consumului de produse locale sunt foarte variate: de la argumente legate de sănătate și nutriție, la motive economice, sociale și de mediu.

Photo Gallery

Alte sugestii

ASOCIATIA NATIONALA CULTUL EROILOR @REGINA MARIA @ FILIALA JUDETEANA SIBIU

Organizatie Non-Guvernamentala

Urban Bike Revolution

Organizatie Non-Guvernamentala

Leo Brukenthal Sibiu

Organizatie Non-Guvernamentala

ASOCIATIA EVENIMENTUL SIBIAN

Organizatie Non-Guvernamentala

The Black Sheep Market

Organizatie Non-Guvernamentala