Programări online la depunerea actelor la Serviciul de Evidență a Persoanei


2 APRILIE 2018

Primăria Sibiu ia măsuri pentru eficientizarea activității Serviciului de Evidență a Persoanei de la care sibienii obțin actele de identitate. Scopul acestora este eliminarea aglomerației de la ghișee.

Din 2 aprilie, pe site-ul www.sibiu.ro este disponibilă o aplicație pentru programarea online la ghișeu în vederea depunerii actelor. Prin această metodă programările se pot face cu 3 luni înainte.

După confirmarea rezervării, cetățeanul va primi un email cu un cod de acces pe care îl poate utiliza în aplicație pentru a consulta detaliile, pentru a anula sau a reprograma. Tipurile de documente pentru care se pot face programări online:

- eliberarea primului act de identitate la împlinirea varstei de 14 ani,
- eliberarea unui nou act de identitate ca urmare a expirării pierderii/furtului/distrugerii/dereriorării celui anterior sau ca urmare a schimbării domiciliului, numelui/prenumelui, a denumirii străzilor/renumerotării imobilelor:
- înscrierea mențiunii de stabilire a reședintei pe actul de identitate - (flotant)
- eliberarea unei cărți de identitate provizorii în cazul persoanelor domiciliate în străinătate care locuiesc temporar în România

Această nouă metodă nu elimină posibilitatea prezentării direct la ghișeu și obținerii unui bon de ordine de la aparatul amplasat în zona ghișeelor. Persoanele care utilizează această metodă vor depune documentele la celelalte ghișee disponibile.

Din 2 aprilie, programul de preluare a documentelor de către acest Serviciu se prelungește lunea și marțea cu încă două ore. Programul actualizat este disponibil aici: http://www.sibiu.ro/index.php/primaria/serviciu/194.

Continuăm să simplificăm procedurile! În scurt timp aplicația electronică se va extinde pentru a permite programarea online și pentru înregistrarea nașterilor, transcrierea certificatelor de naștere, schimbarea numelui pe cale administrativă, stabilirea filiației sau rectificarea actelor de stare civilă.

Alte sugestii

Str. O. Goga, se închide parțial traficului
Activitatea Poliției Locale se concentrează pe verificarea respectării măsurilor anti-COVID și pe sancționarea depozitării de deșeuri în locuri nepermise
Continuăm demersurile pentru Centrul pentru Conferințe și Spectacole Sibiu
Consultăm sibienii pe tema mobilității în Sibiu
Încep lucrările de modernizare a străzii Calea Dumbrăvii