Sărbătorile de iarnă se simt și în instituțiile sociale ale municipalității sibiene


Primăria Municipiului Sibiu, prin grija Direcției de Asistență Socială din subordinea municipalității, va aduce atmosfera sărbătorilor de iarnă și în centrele sociale aflate în subordine. În această perioadă se pregătesc pachete cadou și manifestări specifice sărbătorilor pentru cei aflați în nevoie, în atenție fiind vârstnicii instituționalizați, veteranii de război, dar și sibienii cu posibilități materiale reduse.

Căminul pentru Persoane Vârstnice este pregătit pentru ca seniorii de aici să primească sărbătorile într-o atmosferă deosebită. Astfel, vârstnicii au împodobit împreună bradul de Crăciun și vor primi colindătorii pe toată perioada sărbătorilor. Aceștia vor primi și mici daruri de la organizații de studenți ai Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, de la cei ai Facultății de Teologie, dar și de la elevii din școlile și liceele sibiene. De Crăciun conducerea Căminului va oferi seniorilor pachete cu produse specifice de sărbătoare, iar de Anul Nou va fi pregătită o masă festivă cu preparate tradiționale.

La Cantina Municipiului Sibiu, pe lângă hrana distribuită în mod obișnuit, beneficiarii serviciilor sociale vor primi de Crăciun, dar și de Anul Nou și produse tradiționale, dulciuri și fructe.

Și la Adăpostul de Noapte asistații au împodobit bradul de Crăciun lângă care vor aștepta grupurile de colindători. De asemenea, aceștia vor fi invitații concertului de colinde organizat în Piața Habermann de Societatea Națională de Cruce Roșie din România – Filiala Sibiu care va avea loc în 19 decembrie. În perioada sărbătorilor, pe lângă micul dejun primit în mod obișnuit, persoanele care vor ajunge în Adăpost vor primi și o masă caldă, organizată cu sprijinul unor parteneri ai adăpostului.

În această perioadă persoanele vârstnice care frecventează Cluburile de Zi ale municipalității desfășoară ateliere de creație și confecțioare de felicitări și decorațiuni. Primăria Sibiu pregătește pentru aceștia 40 de pachete, astfel încât fiecare persoană înscrisă în club să primească câte un pachet cu produse tradiționale de sărbători. Pe lângă cadouri, aceștia vor primi și colindători.

Și cei 50 de veterani de război din Sibiu vor primi cadouri din partea municipalității. Direcția de Asistență Socială din cadrul Primăriei Sibiu a pregătit pentru aceștia pachete cu produse de sărbători și le va livra la domiciliu înainte de Crăciun.

Alte sugestii

Se distribuie cărțile de identitate pentru cererile depuse în perioada 9 februarie – 31 martie 2021
Administrație smart: ghișeu unic pentru relația cu sibienii
Strada Bahluiului se închide circulației în perioada 17-18 aprilie
Două investiții majore pentru unitățile de învățământ din Sibiu
Lucrărilor de modernizare a infrastructurii Sibiului continuă