Se înființează noi parcări cu plată în oraș; vor fi 15 automate de plată


29 MAI 2018

Primăria Sibiu a finalizat instalarea și punerea în funcțiune a 15 automate de parcare noi în zone care devin astfel parcări publice cu plată. Automatele au fost amplasate în următoarele locații:
• Bdul Mihai Viteazu – vis-à-vis de locul de joacă
• Str O. Goga – în zona Stadionului
• Pe Calea Dumbrăvii – unul în zona clădirii CEC și unul în apropiere de intersecția cu str. Mărăști
• Piața Unirii – unul în lateralul magazinului Dumbrava și unul lângă Casa Sindicatelor
• Str. Emil Cioran – vis-à-vis de Casa Armatei
• Str. Ilie Măcelaru
• Bdul Victoriei – în zona Rectoratului Universității Lucian Blaga
• În Piața Gării – vis-à-vis de Gară și vis-à-vis de Banca Transilvania
• Pe Calea Șurii Mari – două în zona Pieței Obor, unul la intersecția cu Drumul Ocnei și unul vis-à-vis de benzinăria Petrom

Investiția însumează 580.000 de lei, incluzând achiziția și montajul automatelor, precum și amenajarea branșamentelor electrice pentru alimentarea lor.

Noile aparate permit plata cu monede, bancnote și card bancar, atât cu bandă magnetică, cât și contactless. Pentru aceste noi parcări cetățenii au posibilitatea să cumpere și abonamente de la sediul Serviciului Public de Administrare a Domeniului Public.

Serviciul care administrează parcările s-a ocupat de semnalizarea locației automatelor. Pe lateralul acestora a fost înscris un cod QR care, prin scanare, va conduce la site-ul www.spadpp.sibiu.ro unde se pot găsi mai multe informații despre sistemul de parcare din Sibiu. De asemenea, harta cu locațiile celor 57 de automate de parcare de pe site-ul menționat, dar și de pe Sibiu City App a fost actualizată pentru a fi mai ușor de identificat automatul de plată cel mai apropiat.

Pentru a oferi cât mai multe modalități de a achita parcarea, Primăria Sibiu a organizat o procedură de achiziție pentru un program care să permită plata prin SMS, cu card bancar sau cu ajutorul portofelului credit reîncărcabil (similar unei cartele de telefonie Pre Pay). Procedura de achiziție este în derulare în prezent și se evaluează ofertele primite.

Alte sugestii

Primăria Sibiu angajează specialiști în urbanism și autorizare în construcții
Se distribuie cărțile de identitate pentru cererile depuse în perioada 9 februarie – 31 martie 2021
Administrație smart: ghișeu unic pentru relația cu sibienii
Strada Bahluiului se închide circulației în perioada 17-18 aprilie
Două investiții majore pentru unitățile de învățământ din Sibiu