Revoluția chitariștilor, la Sibiu!


Eliberată acum de mașini, Piața Huet va fi ocupată începând de mâine de câteva sute de chitariști care an de an își iau chitara în spate și vin la Sibiu Guitar Meeting. Mai mult decât un festival doar al lor, evenimentul este de fapt al celor cu spirit liber.

Ediția din perioada 12-14 iulie 2019 salută artiștii care au ținut calea dreaptă, înainte de '89, cu muzică folk-rock interzisă și protestatară. Alături de chitariști ne amintim și de cântecele rock autentice din anii '90-2000, care au inspirat si bucurat generații.

Programul e amplu, tocmai de aceea lăsăm aici câteva puncte de interes.

^ desen de Dan Perjovschi

🎸 Concertul Manifest

Sâmbătă seara, de la ora 19:00, chitariștii participanți cântă împreună, în același loc și același timp, un playlist format din 15 cântece cunoscute. Se alătură artiști precum Coiotu' și Balauru' de la Trooper, Mircea Vintilă, Doru Trascău (Monojacks), Stefan Boldiszar (Semnal M) și alții, ce vor face duet cu vedetele show-ului - cei care timp de câteva luni au învățat și exersat piesele. E cel mai spectaculos moment din festival, deci trebuie trăit pe viu!

Young Revolution

Evenimentul începe mâine cu seria de concerte Young Revolution la care cântă, începând cu ora 18:00, trupe de copii și tineri din țară, care s-au desprins din cercurile parte din proiectul “Pune mâna pe Chitară”. Printre ei sunt și cei de la Palatul Copiilor Sibiu. La finalul zilei sunt programate în Piața Huet recitaluri cu trupele Revolver și Semnal M, ambele cu intrare liberă.

Sibiu Acoustic

Printre activitățile programate se numără și concertele unplugged din seria Sibiu Acoustic, ce își propun să aducă în fața sibienilor artiști rock și folk cunoscuți, care își cântă melodiile în manieră acustică.

Coiotu’ si Balauru’ - frații Dincă din formația Trooper - cântă mâine, de la ora 22:00, la The Wolf, iar Mircea Vintilă - artist care face parte din prima generație de folkiști din România, cea a anilor ‘70 - susține un concert duminică, 14 iulie, începând cu ora 19, la Piano.

🎟 BILETE Trooper la The Wolf
🎟 BILETE Mircea Vintilă la Piano

📃 Atelierele Poetry Rocks

Alături de poetul Radu Vancu se demarează al doilea atelier de creație din seria "Poetry Rocks", care încearcă să exploreze potențialul de revoltă al poeziei și să îl transfere înspre muzică. Workshop-ul are loc sâmbătă la Cafe Wien, de la ora 13;00, iar înscrierea este gratuită pe www.bit.ly/PoetryRocks2019

🎬 Proiecții de filme Rock The Screen

Vineri seara va fi proiectat la Astra Film Cinema filmul „Portavoce”, potrivit cu tema festivalului - „Revoluții”, prin faptul că urmărește dezvoltarea unei culturi a protestului în România ultimilor ani, dând glas vocilor și opiniilor celor implicați. Accesul este liber, de la ora 19:00.

Sâmbătă și duminică vor urma 2 proiecții în aer liber ale filmelor Janis: Little Girl Blue și Amy.

Atelierele Born To Play

Tot în Piața Huet sunt programate o serie de ateliere faine. Criman Guitars va plasa un stand de expoziție și testare a chitarelor din noua colecție, iar Zeedo organizează 8 workshop-uri tematice, de interes pentru orice chitarist. Standul va include și un setup complet pentru Guitar Hero.

🎸 Street Guitar

Sâmbătă și duminică puteți aveți norocul să prindeți una dintre cele 4 cântări spontane din zona centrală, la chitară și voce, cu Generația Folk, Moonlight, Farmacia Muzicală (Vlad Pârău) și trupa 100m.

PROGRAMUL COMPLET

Alte sugestii

Sibiul sustenabil
Idei pentru o zi petrecută la Muzeul Astra
Tot ce trebuie să știi despre Arena Platoș!
Idei de relaxare în plină iarnă în Sibiu și împrejurimi
Tot ce trebuie să știi despre Târgul de Crăciun din Sibiu