Street Art Spot: Colegiul Economic George Barițiu


Address

Strada Oituz 31, Sibiu 550337, România

Despre

Colegiul Economic George Barițiu cuprinde 3 lucrări realizate în cadrul Sibiu International Street ART Festival, dintre care două au fost făcut în anul 2018.

PREPARING MY GOOD-BYE WAVE
PANDELE / 2018
„Făcând parte din seria mea de "Naturi ostatice", compoziția include obiecte metaforice răspândite unitar, lipsind centrul de interes. Fiecare element subliniază un gând. Văzând cum planul general a majorității oamenilor din jurul meu include emigrarea, am conștientizat situația ca fiind tragică. Sentimentul aspru al lipsei speranței demotivează și complică. Mâna care-și exersează "La revedere-le" în oglindă este obiectul care oferă titlul. Mă interesează zona suprarealistă adoptând, învățând și controlând tehnicile relativ noi, însă păstrând intervențiile metaforelor subconștiente care vin, ca subiect”.

CAN YOU FEEL?
ROBERT OBERT / 2018
“Cred că ar trebui să ne deschidem ochii și mințile și să fim mereu în căutarea personală, o introspecție, mai ales cele legate de lumea artei. Cyberpunk-ul meu, uneori o convenție de întuneric visual, atinge invazia tehnologică în care trăim, făcându-ne sa ne întrebăm dacă, cu ajutorul acestor mijloace, putem chiar să simțim?”

PENUMBRĂ
RECIS, 2017
“Lucrarea este o suprapunere de planuri semi transparente, colorate, ce creează un efect de filtru, iar delimitările centrale obținute sunt tratate cu o monocromie proprie. Lucrarea de față își dorește, atât prin cromatică cât și prin compoziție, să sublinieze complexitatea caracterului uman, format dintr-un cumul de elemente, stări și emoții comprimate.”

Fotografii

Alte sugestii

Street Art Spot: Școala Gimnazială nr. 20

Artă stradală

Street Art Spot: Aleea Buia (centrala termică)

Artă stradală

Street Art Spot: Liceul Teoretic Constantin Noica

Artă stradală

Street Art Spot: Colegiul National Pedagogic Andrei Saguna

Artă stradală

Street Art Spot: Școala Gimnazială nr.4

Artă stradală