Transilvania ART FACTORY

Organizator de Evenimente


Address

Strada Râului 34, Sibiu

Telefon

Despre

Arta vrea sa iasa in strada! Este o unealta menita sa ne coloreze tuturor sufletele!

Ca si comunitate de artisti, credem cu tarie in acest lucru. Este un fapt dovedit influenta pe care o are culoarea in viata unui om. Si pentru ca stim deja ca griul cotidian nu aduce zambete in societate, ne-am hotarat sa schimbam acest lucru.

De aceea, ne-am adunat intr-o Asociatie de artisti (Transilvania ART FACTORY) si am pus la cale un Festival de Arta Stradala pentru Sibiu si sibieni. Prin acest proiect ne propunem sa contribuim cu lucrari realizate de artisti de valoare la ridicarea nivelului estetic al orasului, precum si la ameliorarea aspectului dezolant al unor zone mai putin favorizate.

Revitalizarea spatiului urban prin arta! Acesta este obiectivul principal, motorul fara emisii poluante al ideii Festivalului.

Ideea are un potential urias in animarea artistica si nu numai a orasului. Putem vorbi de o suma de avantaje, de care vom beneficia cu totii, noi, locuitorii urbei, dar si noi, vizitatorii orasului Sibiu.

Pe termen scurt...

-Imbunatatirea aspectului zonelor alese pentru implementarea proiectelor artistilor: fatade deteriorate, calcane inestetice, ziduri ce sunt supuse desenelor necontrolate de tip „grafitti”, etc.;

-Promovarea orasului Sibiu ca centru cultural artistic, ca o capitala a tuturor artelor;

- Realizarea unui "Street Art Tour" va deschide noi oportunitati turistice, diversificandu-se astfel lista obiectivelor turistice sibiene;

-Sprijinirea si promovarea artistilor locali;

-Constientizarea publicului larg spre beneficiile aduse de arta vizuala;

Pe termen lung, in conditia continuitatii acestei idei, interventiile de arta murala in zonele rezidentiale noi ale orasului pot duce la cresterea interesului de apartenenta pentru Sibiu, contribuind astfel la pastrarea tinerelor valori umane in oras; acest lucru va duce catre o dezvoltare fireasca a zonei pe toate planurile, inclusiv pe cel economic.

Bineinteles ca toate aceste lucruri nu vor putea fi realizate in intregul potential decat cu ajutorul vostru, al COMUNITATII SIBIENE si al Administratiei Locale.

In acest sens, va invitam sa ne urmariti, sprijiniti, sa ne zambiti, sa ne like-uiti si sa ne share-uiti. :)

Alte sugestii

Colinele Transilvaniei

Organizator de Evenimente / Județul Sibiu

Freeride Romania

Organizator de Evenimente

Wednesday book club

Organizator de Evenimente

Artă.nonstop

Organizator de Evenimente

Asociatia CULTURAL Act

Organizator de Evenimente