Turul restaurantelor / cafenelelor prietenoase cu arta


Pare că Sibiul are arta în ADN-ul său, sub o formă sau alta, iar acest lucru se vede până și în locațiile destinate relaxării.

Împreună cu proiectul Orașul Artiștilor*, vă provocăm să porniți într-un tur al locurilor prietenoase cu arta, ce urmează să vă scoată în cale cafenele, restaurante și baruri în care tablourile, expozițiile și obiectele de artă sunt parte din peisaj.

____

Orașul Artiștilor este un eveniment anual ce transformă un colț din Piața Mică într-o galerie de artă în plină stradă, deschisă timp de 126 de zile, zilnic, între orele 11:00-22:00.

Sibio

În topul locațiilor prietenoase cu arta contemporană este Sibio, de unde merită să începeți turul pentru un fresh sau cafea ca la carte, o poveste bună cu Adi, sufletul locației, ori o porție de artă gratuită, dar valoroasă. De-a lungul timpului s-au perindat aici, în hub-ul creativ din Piața Mică, artiști de toate felurile, care au expus liberi fotografii, instalații de artă sau lucrări plastice de luat în seamă. Tot aici se găsește și o bucată dintr-o lucrare de artă stradală semnată ILUC, care s-a realizat în cadrul ediției de anul trecut a Sibiu International Street Art Festival.

Lili’s

Nu atât ca spațiu expozițional pentru artiști, cât ca o locație care abundă în artă prin simpla existență, Lili’s este un popas bun în turul nostru. Stilul vintage este regăsit în orișicare obiect de design care completează frumusețea clădirii, puțin atinsă de intervenții brutale de arhitectură. Pereții par a fi așa de când lumea - îmbrăcați când în cărămizi reci, impersonale, când în lucrări de artă care transmit povești umane, calde. Povești atât de personale, precum iubirea pentru animale, dar mai ales pentru un anumit câine, portretizat în fel și chip în multe dintre încăperi. De analizat sunt și restul lucrărilor ascunse pe pereți.

Monsieur Joben

Mergem mai departe cu doi pași, în Piața Mare, acolo unde Monsieur Joben ne invită la răsfăț culinar. Tot de răsfăț, dar unul artistic, avem parte dacă privim pereții locației - cândva albi, dar acum aduși la viață cu picturi realizate recent tocmai de unul dintre chelnerii restaurantului. De așa ambianță selectă să tot ai parte, în plin centru al orașului!

Geea Caffe

Geea Caffe este genul de locație pe care trebuie să o înțelegi, dar mai ales să o simți, de la prima vedere. Iar dacă nu va fi și ultima vedere, atunci cu siguranță poți reveni mereu, fiindcă e ceva de descoperit la fiecare vizită. La nivel artistic, ambianța este eclectică, iar stilul pendulează între clasic, boem, baroc și renascentist. Este genul de loc prietenos cu arta, astfel că fiecare colț e utilizat încât să o pună în valoare. Ba chiar, dacă n-ai știi ce este Geea, ai putea crede că e o adevărată galerie.

Consommé Bistro

Fie îl știi, fie nu, dar ar fi bine să-l încerci! În completarea artei gastronomice, realizată prin preparate zilnice inedite, ce sunt născute din imaginația bucătarului șef, poți experimenta aici și arta plastică, în toată frumusețea ei. De altfel, simplitatea amenajării îți va da răgaz să te focusezi pe arta în sine, regăsită pe cele câteva tablouri expuse pe pereți. De găsit și încercat în Parcul Astra! P.S. Este fostul restaurant Capsicum.

House of Ellixirz

Coborâm înspre orașul vechi, pe strada Turnului nr. 6, unde s-a deschis recent o nouă locație numai bună pentru timpul liber. Și nu s-a deschis oricum, ci direct cu o expoziție, ce arată că este un loc prietenos cu arta și iubitorii de frumos. Artistul Andy Hammer expune acum, sub titlul “Out of the Blue”, așa că aveți ce vedea. Știm direct de la sursă că locația va continua în același sens, deci ne putem declara mai mult decât încântați să adăugăm încă un spațiu non-conformist în Sibiu, în care artiștii pot expune liberi.

Lucrările artistului sibian Andy Hammer pot fi văzute în aceste zile și în Galeria Art Point din cadrul Orașul Artiștilor (Piața Mică).

PORNEȘTE ÎN TUR!

Alte sugestii

Micro-terasele: noua atracție a verii în Sibiu
Câte fețe are Turnul Sfatului?
18 mai, Ziua Internațională a Muzeelor
Cu bicicleta prin Sibiu și împrejurimi
Tot ce trebuie să știi dacă plănuiești o vizită la Sibiu acum