Alice


Data și ora:
Bilete:
25 lei
Gazdă:

Teatrul Gong, Str. Al. Odobescu, Sibiu

Despre

Alice

România / Teatrul pentru Copii și Tineret Gong

Autor: Yann Verburgh
După: Lewis Carroll
Regia: Eugen Jebeleanu
Traducere: Eugen Jebeleanu
Scenografia: Velica Panduru
Muzica: Alex Halka
Video-proiecție: Coralie de Gonzaga, Silviu Naicu
În distribuție : Anton Balint, Paul Bondane, Barbara Crișan, Cristina Drăghici, Charlie Fălămaș, Mihaela Grigoraș, Iustinian Turcu

Regie tehnică: Viorica Costin
Sunet: Claudiu Rusu Costea
Lumini: Stelian Ciora
Operator video: Radu Beckert
Tehnic scenă: Andrei Arjoca
Ateliere: Adrian Vlad Răzvan, Claudia Benchea, Diana Ribana
Alice este o fetiţă ca toate fetiţele. Merge la şcoală, ia lecţii de dans, muzică, engleză şi înot. Mama sa o îmbracă cu haine frumoase, o duce în vacanţe în străinătate şi o încurajează când are lucrări şi concursuri, însă nu o întreabă niciodată ce vrea ea, de fapt. Ce materii preferă, ce haine îi plac, cu cine vrea să se joace, la ce visează sau dacă are suficient timp pentru ea.
„Alice” este povestea unei fetiţe care descoperă că ceea ce îşi doresc părinţii de la ea pare a fi mai important decât ceea ce îşi doreşte ea însăşi. În timpul aventurilor sale, cu ajutorul unor personaje bizare care seamănă însă mult cu oamenii din viaţa sa, Alice îşi dă seama că ea este ... ea. Şi asta înseamnă că ea poate alege, că ea este cea care decide asupra propriei sale fiinţe. .
„Alice” este povestea maturizării unui copil în lumea contemporană, o lume care îşi impune regulile: are standarde de frumuseţe, stereotipii de gen, este comercială (vizează profitul), se bazează pe imagine (aparenţe), nu pe conţinut şi este consumatoare de timp. Alice a noastră înţelege însă că tiparele pe care lumea le impune nu sunt corecte şi că propria ei personalitate şi propriile ei dorinţe sunt cele care contează cu adevărat..
„Alice” este un spectacol deopotrivă pentru copii şi părinţi căci, într-un limbaj contemporan şi cu o vizualitate modernă, pune întrebări despre relaţia dintre ei, aşa cum este această relaţie condiţionată de realitatea cotidiană.
Spectacol prezentat în limba română, cu traducere în limba engleză.
Spectacol nerecomandat celor sub 10 ani.

Fotografii