Atelier de ”joacă” cu roboții Sparki


Data și ora:
Gazdă:

Strada Siretului 14, Sibiu, Romania
Organizator:

Despre

CUI SE ADRESEAZĂ WORKSHOP-ul?
==============================
Workshopul se adresează copiilor între 8 – 18 ani, fie că au sau nu cunoștințe de programare. Cei care au participat la workshopurile anterioare îi vor ajuta pe noii veniți.

ÎNREGISTRARE
=============
ATENȚIE, locurile sunt limitate pe principiul primul venit-primul servit. Atelierul va începe la ora 18:00

POT PARTICIPA ȘI ADULȚII?
Adulții sunt încurajați să participe, dacă însoțesc un copil, cu vârstă între 8 și 14 ani sau pot participa ca voluntari / mentori dacă au cunoștințe de programare și vor putea supraveghea activitatea copiilor. Intrați în legătură cu noi pentru detalii privind participarea ca adult.

DONAȚII
=======
Aceste ateliere sunt oferite gratuit de către Asociația Central Hub. Totuși, o donație recomandată de 30 lei per copil ne va ajuta să acoperim din costurile aferente organizării atelierelor pe viitor.

Sponsorizările din partea companiilor vor fi bine venite și apreciate.

DESPRE SPARKI
==============
Sparki este un robot autonom care este controlat prin algoritmi software, ceea ce îl face un material de studiu ideal în înțelegerea modului în care robotul percepe și poate interacționa cu mediul înconjurător. Sparki dispune de senzori pentru detectarea distantei până la obiecte, senzori de poziție, senzori care captează intensitatea câmpului magnetic, senzori pentru detectarea intensității luminoase, ecran LCD, LED-uri, dispozitiv sonor, motoare controlabile independent, control IR și un sistem de prindere cu care pot manevra obiecte mici.

Pe baza informațiilor receptate de la senzori și a capacităților de interacțiune ale robotului vom experimenta împreuna ghidarea și interacțiunea robotului cu mediul înconjurător. Vom programa robotii pentru:

- mers direcționat al robotului, control al direcției
- evitarea marginilor
- detectarea și evitarea obiectelor
- urmarea unei linii
- rezolvarea unui labirint
- ghidarea după sau împotriva unei surse de lumina
- afișarea pe ecranul robotului
- controlul LED-urilor
- mutarea unui obiect

Atelierele cu roboți Sparki au fost co-finanțate până pe 15 septembrie 2015 prin intermediul Fondului Științescu Fondul Științescu Sibiu, fond implementat în Sibiu de Fundatia Comunitara Sibiu (FCS), alături de Romanian-American Foundation şi partenerii locali ITNT, Visma Software Romania, IQuest, EBS Romania, KeepCalling.com şi GITS.
http://sibiu.stiintescu.ro/despre/