Viața lui Bess (Breaking the Waves)


Data și ora:
Gazdă:

Bulevardul Corneliu Coposu 2, Sibiu 550245, Romania

Despre

„Cu greu se putea găsi o temă mai puţin abordată de teatru în ultima vreme decât credinţa, spiritul de sacrificiu, (auto)depăşirea limitelor umane. Majoritatea textelor actuale vorbesc în exces despre omul care se complace în propriul marasm intelectual şi moral, nu ne mai interesează în teatru individualităţi care aspiră la ceva, care să aibă idealuri, ne interesează să ne identificăm neputinţele cu personaje strivite de propria viaţă care, cu un scârbavnic pleasure in pain, îşi descriu prolixele decăderi.

(...) vorbesc despre un om al exceselor generoase - nu întâmplător femeie şi nu întâmplător handicapat mental, despre cât de importantă e şi cât curaj consecvent incumbă cunoaşterea de sine (care nu e defel condiţionată de intelect) despre dragostea care nu este dragoste până nu oferă totul, despre minunile care ne înconjoară şi pe care, cu debordantă prostie, ne obstinăm să nu le vedem, orbiţi de orgoliu şi de goana după iluzionismul spectacolului ieftin căruia îi permitem să ne domine.”
- Radu-Alexandru Nica.

REGIA: Radu Nica
SCENOGRAFIE ŞI LIGHT DESIGN: Dragoş Buhagiar
MUZICĂ ŞI SOUND DESIGN: Vlaicu Golcea
VIDEO: Daniel Gontz
ÎN DISTRIBUȚIE: Ofelia Popii, Diana Fufezan, Dana Taloş, Marius Turdeanu, Ciprian Scurtea, Liviu Vlad, Nicu Mihoc, Adrian Matioc, Dan Glasu, Cristian Stanca, Paraschiv Ioan, Alexandru Melnicenco.

Adaptare scenică de Sanda Anastasof după un scenariu de Lars von Trier.
Spectacol nerecomandat tinerilor sub 14 ani.

Biletele pentru această reprezentație pot fi achiziționate de la Agenția Teatrală, str. Nicolae Bălcescu nr. 17, sau online, prin www.eventim.ro
Programul complet al evenimentelor susținute de Teatrul Național „Radu Stanca” poate fi consultat pe www.tnrs.ro